Mobiele airco’s

Airconditioning komt u tegenwoordig steeds vaker tegen, bijvoorbeeld bij u op het werk, in uw auto, in de sportschool of een willekeurig restaurant. Tegenwoordig wordt er thuis ook vaak gebruikt gemaakt van airconditioning. Er wordt dan vaak gekozen voor mobiele airconditioning. Deze kunt u overdag gebruiken in uw werkkamer, keuken of woonkamer maar kunt u ’s avonds verplaatsen naar uw slaapkamer.

Diverse soorten

Er zijn twee soorten mobiele airco’s, een mono- en splitsysteem. Een airco met het monosysteem voert de warme lucht af in dezelfde ruimte waar de koele lucht ook terecht komt. Hierdoor is het effect van een airco met het monosysteem niet erg hoog. Bij een airco met het splitsysteem wordt de warme lucht afgevoerd langs een aparte condensor. Deze condensor zit aan het apparaat vast met een buigzame en dunne slang die u bijvoorbeeld uit het raam kunt hangen.

De keuze voor een mobiele airco

Als u op een warme zomerdag thuis moet werken in een warme werkkamer waar de zon de hele dag op staat, dan biedt een mobiele airco uitkomst. Zo kunt u doorwerken zonder dat u last hebt van de warmte van buitenaf. En als u de mobiele airco ’s avonds in uw slaapkamer wilt, geen probleem. Deze kunt u met gemak verplaatsen, dus als u gaat verhuizen kunt u de airco met gemak meenemen. Een mobiele airco is relatief goedkoper dan een vaste airco en een mobiele airco is vrijwel onderhoudsvrij. Dit kan de keuze om een mobiele airco aan te schaffen makkelijker maken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.