Meer zelfvertrouwen met plastisch chirurgische behandeling

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niets van je omgeving moet aantrekken en daar is niets op tegen, maar aan de andere kant proberen mensen zo positief mogelijk op andere mensen over te komen en willen graag dat andere mensen hem of haar gaan zien zoals hij of zij graag gezien wil worden. Zo schikken mensen zich nar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin is het belangrijk dat je aan de verwachting van het op dat moment heersende beeld voldoet. Zo wordt van vrouwen in deze tijd verwacht dat ze er jong en mooi uit zien. Deze verwachting van vrouwen is door de jaren heen zo gegroeid en zal nog verder veranderen. De realiteit is echter dat mooie jonge vrouwen aan het maatschappelijk beeld voldoen.

Het is dus erg belangrijk voor een vrouw om er goed uit te zien want dan heb je meer kans op het krijgen van bepaalde posities. Zo hebben jonge mooie vrouwen bijvoorbeeld meer kans op nieuwslezeres te worden, maar hebben ook meer kans op andere functies. Er wordt wel gezegd dat het niet uit maakt hoe je er uit ziet, maar in de praktijk maakt dat wel degelijk uit en geeft in sommige gevallen zelfs de doorslag.

Daarin is het vandaag de dag belangrijk om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Dat is voor veel vrouwen dan ook de reden waarom ze aan plastische chirurgie doen. Het percentage vrouwen die dit doen valt uiteindelijk best mee, maar is wel een groeiend percentage. Uiteindelijk wordt de kwaliteit van deze behandelingen steeds beter. Ook nemen de ooglidcorrectie kosten en de borstvergroting prijzen steeds meer af. Plastisch chirurgische behandelingen zijn daarom minder risicovol dan dertig jaar geleden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Mode en Kleding. Bookmark de permalink.