Mediation drukt kosten scheiding

Scheiden is niet gratis. Een advocaat kost geld en ook voor de uitspraak van een rechtbank moet je betalen. Is sommige gevallen kunnen mensen dat niet betalen, wel kan men in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid draait dan op voor een deel van de kosten. Dit is een uiterst redmiddel, in heel veel andere gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een mediator.

Wat zijn de kosten van een scheiding?

De advocatuur is de grootste kostenpost tijdens een scheiding, als snel betaalt met 200 euro per uur. De uiteindelijke prijs loopt als snel op richting de 2000 euro per scheiding. Hoe moeilijk de scheiding is, hoe duurder. Daarbij komen de kosten van de rechtbank, toch een kleine 190 euro. Al met al gaat dat aardig geld kosten.

Kosten besparen?

Goedkoper scheiden in mogelijk, zo kunnen stellen kiezen om een mediator in arm te nemen. De mediator kijkt of de scheiding te regelen valt in goed overleg, de mediator is ook zo’n 10 tot 15 uur bezig met een scheidingszaak. Maar kost geen 200 euro per uur. De werkwijze van een mediator: intake gesprek, inventarisatie verwachtingen en wensen en dan hopelijk is er de bereidheid samen beslissingen te nemen en bindende afspraken te maken. De mediator heeft een neutrale positie, bent u opzoek naar een mediator Amsterdam? Kijk u dan een op deze website Mediation Amsterdam.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.