Mag ik een handtekening?

De vraag ‘mag ik een handtekening?’ heb je vast wel eens gevraagd aan een bekend persoon. Zo niet, dan heb je vast wel eens een handtekening moeten zetten. Een handtekening is een met de hand geschreven naam die je plaatst onder een contract of brief om aan te tonen dat jij dat hebt gedaan. Je bent het dan eens met wat er op de brief staat en maakt het duidelijk door dat te ondertekenen met jouw naam. Je zet niet alleen jouw naam neer maar maakt er een echte ondertekening van zodat het duidelijk is dat jij het hebt getekend. Wat voor soorten handtekeningen zijn er eigenlijk?

Ten eerste heb je de standaard handtekening die al eeuwen wordt gebruikt waar het nodig voor is. Die zet je onder een contract of brief om aan te tonen dat jij dat bent. Deze handtekening zetten kostte altijd veel tijd omdat dit fysiek gedaan moest worden. In de wereld van digitalisering kan dit nu dus ook digitaal op meerdere manieren. Je kun een handtekening op een contract zetten en dan inscannen en doorsturen. Je kunt ook digitaal een handtekening zetten en deze doorsturen. Je hebt bepaalde software voor een Digitale handtekening maar ook websites waar je dit kunt doen.

Je hebt ook een vinkje. Dit is een symbool dat wordt gebruikt ter bevestiging. Je kunt een vinkje plaatsen als iets correct is of als je het er mee eens bent. Een muzikale handtekening is iets wat muzikanten vaak gebruiken als zij muzieknoten hebben gebruikt. Dit geeft weer dat zij deze muziek hebben gemaakt en de eer mogen hebben. Ook kunstenaars gebruiken vaak een soort handtekening als zij een schilderij hebben gemaakt om aan te tonen dat die echt is. Je kunt die wel namaken maar dat is illegaal.  Ook heb je een paraaf wat een soort vinkje is maar dan op een andere manier. Bij personeelsplanning software is een handtekening ook wel eens nodig maar dat hoeft niet altijd.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.