Leuke manieren om te bewegen

We moeten eigenlijk meer bewegen. Veel mensen zitten de hele dag met hun billen in een bureaustoel op een kantoor en zo lopen ze veel beweging mis. Stil zitten heeft veel negatieve gevolgen voor je gezondheid. Daarom is het goed om bewust wat meer te bewegen en dat kun je op hele simpele manieren doen. In dit artikelen lees je een paar van deze manieren, zodat je weer helemaal fit kunt worden!

Trappen lopen. Het is misschien een open deur en we weten het allemaal wel, maar trappen lopen is heel goed voor je. Het is niet nodig om overal de lift te nemen als je ook met de trap kunt gaan. Als je overal waar je kunt de trap neemt, heb je al aardig wat beweging op een dag en traplopen is best wel intensief dus dat heeft veel effect.

Springen! Veel mensen houden er na hun kindertijd mee op: trampoline springen. Maar ook als volwassene heeft het veel voordelen. Om te beginnen zijn er weinig mensen die niet blij worden van springen, het is leuk om te doen. Maar daarnaast is het ook nog eens goed voor heel je lichaam. Je traint allerlei spieren tegelijk. Mocht je kinderen hebben, dan zullen die vast ook heel blij zijn met een in ground trampoline in de tuin, dus dat is ook mooi meegenomen.

Op kantoor zit je vaak uren lang achter elkaar. Gebruik daarom je lunchpauze om een rondje te gaan lopen. Zo beweeg je even en kun je er daarna weer tegenaan. Wie weet hebben andere collega’s ook wel zin in een wandelingetje en dan kun je er een gezellige activiteit van maken. Spoor elkaar aan om mee te gaan en ook meer te gaan bewegen. Soms heb je net dat beetje motivatie nodig om op te staan en te bewegen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Sport en Spel. Bookmark de permalink.