LED verlichting in Nederland

De LED lamp heeft zijn intrede in Nederland inmiddels enige tijd geleden gedaan en maakt nu een serieuze opmars. Het wordt ook niet meer gezien als het nieuwe lichttype, maar is inmiddels al enige tijd mainstream geworden. Gloeilampen zijn inmiddels ook al afgeschaft in Nederland en daarom zijn mensen gaan kijken naar alternatieven. Een alternatief hiervoor is LED verlichting.

LED spots als alternatief

Veel mensen kiezen LED verlichting omdat dit wordt gezien als een goed alternatief voor de gloeilamp. Dat niet alleen, want LED spots zijn ook veel milieuvriendelijker en hebben vele voordelen. Zo zijn ze erg zuinig en in woningen zie je ze daarom ook steeds vaker. Dit zijn vooral LED spots, maar niet alleen in woningen. Je ziet LED verlichting ook in groeikassen. Hier gebruikt men LED spots die een positieve werking hebben op het proces van groeien van de planten. Ze geven ook weinig extra hitte. Naast groeikassen zie je ze ook bij gevelreclame, waar ze fel licht kunnen afgeven. Compleet verlichte ledgevels zie je dan ook vaker.

LED lampen als straatverlichting

Hetzelfde geldt voor straatverlichting. Steeds meer gemeenten stappen over op LED lampen. Zo worden vele oude lantaarnpalen die ouder zijn dan veertig jaar vervangen. Op dit moment worden er in Nederland duizenden lantaarnpalen vervangen en komen hier LED lantaarnpalen voor in de plaats. Ook de detailhandel blijft niet achter, want veel schermen van computers en laptops zijn LED schermen. Voors vind je LED verlichting in de auto industrie, waar Audi LED lampen gebruik in de koplampen van de Audi R8. Tegenwoordig zie je in veel andere auto’s ook LED verlichting in richting aanwijzers, achterlichten en koplampen.

Dit bericht is geplaatst in Wetenschap. Bookmark de permalink.