Kroonluchters passen in ieder huis!

Kroonluchters passen in ieder huis!

Van oudsher wordt de kroonluchter gezien als luxe object wat alleen past in kastelen of (land-) huizen met hoge plafonds. Wat men echter vaak vergeet is dat wanneer je een kroonluchter boven een tafel hangt en je er dus niet onder door hoeft te lopen, je niet zo’n hoog plafond nodig hebt. In een ‘normaal’ nieuwbouw huis met een plafondhoogte van 2,40 meter kun je boven een tafel prima een kroonluchter van 60 cm hoog kwijt.

Klassieke verlichting in combinatie met modern interieur

Tegenwoordig worden kroonluchters steeds vaker gecombineerd met een modern interieur. De kroonluchter heeft een klassieke uitstraling maar vormt daardoor juist een blikvanger in een moderne omgeving. Maar uiteraard is de combinatie van kroonluchters met een landelijke of barok inrichting ook zeer geslaagd. Vaak worden de kroonluchters gecombineerd met een schouw met daarboven een fraaie franse spiegel.

Verschillende soorten kroonluchters

Kroonluchters zijn er in alle soorten en maten. Het bekendste model is de Maria Theresia kroonluchter. De armen van deze kroonluchter zijn bekleed met geslepen glas en versierd met glazen of kristallen pegels. De franse kroonluchter is qua uitstraling rustiger met een brons- of metaalkleurig frame waarbij aan de armen kristallen of glazen pegels hangen. Voor een hoge hal en/of vide is de zakkroonluchter uitermate geschikt. Dit is een hoog model lamp welke veel weg heeft van een grote druppel waarbij de onderkant doorhangt in de vorm van een zak. Voor ruimtes waar men geen kroonluchter kwijt kan is de plafonnière een uitstekend alternatief. Dit is een platte lamp die meestal direct aan het plafond bevestigd wordt. De strengen kralen vallen in een zak naar beneden al dan niet versierd met een glazen bol en pegels. Deze kroonluchters en andere zijn te bekijken op www.kroonluchtercollectie.nl.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.