Kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen

Als ouder vind je het natuurlijk jouw heel belangrijk om jouw kind zo goed mogelijk op te voeden. Je wil dat jouw kind zich goed ontwikkelt en een gezond leven leidt. Wat daarbij in de jonge jaren van je kind van belang is, is buitenspelen. De kinderen zijn dan heel gezond bezig, daarnaast draagt het uiterst positief bij aan hun sociale ontwikkeling. Kinderen die veel buiten spelen doen veel verschillende ervaringen op waardoor ze ook slimmer worden. Wanneer een kind in een boom klimt en eruit valt heeft dit kind weer wat nieuws geleerd. Zo leert een kind dus ook het inschatten van risico’s beter.

 

Tijdens het buiten spelen ben zijn kinderen over het algemeen constant in beweging. Dit zorgt ervoor dat je als kind al vrij vroeg heel gezond bezig bent. Het lichaam ontwikkelt zich zo op een sterkere manier dan wanneer een kind enkel binnen tv zou kijken en zou zitten gamen. De motoriek wordt op deze manier ook veel beter en hier zul je op latere leeftijd zeker profijt van hebben.

 

Naast het positieve effect wat het op het lichaam heeft, heeft het dus ook absoluut een positief effect op het sociale gedrag. Door samen buiten te gaan spelen leren kinderen om goed met andere individuen om te gaan. Samen spelen en dingen ontdekken schept een uiterst sterke band.

 

Om samen te kunnen spelen moeten kinderen natuurlijk wel mogelijkheden hebben om buiten te spelen. Als er geen speelgelegenheden zijn zullen kinderen zelf naar plekken gaan zoeken om te spelen wat mogelijk gevaarlijke situaties op zal leveren. Zo zullen kinderen wellicht gaan voetballen dichtbij een drukke weg. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk. Een goede oplossing om dit soort situaties te voorkomen is buitenspeelgoed plaatsen. Als je een speeltuin creëert met buitenspeelgoed voorkom je dat kinderen op gevaarlijke plekken met elkaar gaan spelen. Probeer met de buurt en de gemeente af te spreken waar er buiten speeltoestellen geplaatst dienen te worden om een veilige plek voor kinderen te maken waar zij buiten kunnen spelen.

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.