Intensief traject om een NEN 4400 certificering te behalen

De norm NEN 4400 stelt eisen aan uitleners en aannemers van werk. Dit heeft onder andere betrekking op de afdracht van belastingen en sociale premies. Om NEN 4400 gecertificeerd te worden, moet een intensief en omvangrijk proces worden doorlopen. Er zijn diverse administratie- en accountantskantoren die hierbij helpen. Echter is het vaak het geval dat deze niet over voldoende kennis beschikken om het proces volledig te doorlopen en belangrijker: te begeleiden. Daardoor wordt het voor ondernemingen die arbeid uitlenen een lastig door te lopen proces. Het inschakelen van een consultancybureau is dan een aanrader. Deze heeft kennis over zaken als Sectorindeling, Wet Waadi, Inlenersbeloning, Risicoanalyse en alle andere zaken die bij het traject komen kijken.

SNA heeft richtlijnen opgesteld

De SNA (Stichting Normering Arbeid) is een instelling dat een keurmerk kan geven aan ondernemers die aan de gestelde eisen van de NEN 4400 normering voldoen. Deze instelling heeft richtlijnen opgesteld voor een inspectie om te achterhalen of de betreffende onderneming aan de eisen voldoet. Steeds vaker maken uitleners gebruik van een consultancybureau die hen hierbij begeleid. De consultant kan bijvoorbeeld een pre-scan uitvoeren. Hierbij werkt het geheel volgens de inspectierichtlijnen die zijn opgesteld door de SNA.

Goede voorbereiding

Om de inspectie en het proces van certificering voor NEN 4400 zo goed mogelijk te doorlopen, nemen ondernemers de nodige voorbereidingen. Het is immers van groot belang om een goede voorbereiding te treffen alvorens de inspectie in te gaan. Echter is dit niet het enige waarmee rekening gehouden dient te worden. Zo moet het ook op het juiste moment worden ingezet. Dit wordt allemaal eenvoudiger gemaakt door de begeleiding van een ervaren consultancybureau.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.