Hulp bij het moeilijke lopen

Hoe ouder de mens wordt, hoe minder hij gaat bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen steeds minder bewegen naarmate je ouder wordt. Zo beweegt bijvoorbeeld 40% van de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar te weinig, maar neemt deze met 4% toe binnen de leeftijdscategorie 65 tot 74 jaar. En de ouderen boven de 75 jaar, daarvan beweegt zelfs meer dan 50% te weinig. Vaak begint zoiets al op een jongere leeftijd, waarbij de oudere al minder naar buiten gaat, en deze op latere leeftijd niet eens meer het nut ziet van een ommetje lopen.

Hulpmiddelen als u moeilijk loopt

Daarnaast zijn er natuurlijk ook ouderen die op een latere leeftijd gewoon te maken krijgen met pijntjes. Voor deze ouderen zijn allerlei hulpmiddelen ontwikkelt, zodat ook zij gewoon heerlijk een ommetje in het park kunnen maken, of met de kleinkinderen naar een dierenpark kunnen gaan. Bovendien verminderd bewegen de snelheid van uw ouderdom, ofwel mensen die veel bewegen zullen veel minder snel ouder worden.

Veelal gekochte producten door ouderen zijn vooral de wandelstokken. Zeer handig en effectief als steun tijdens het lopen. Daarnaast is de rollator ook een zeer populaire hulpmiddel voor de ouder. Deze ondersteund u, en bovendien is een rollator van alle gemakken voorzien. Wilt u een rollator kopen? Klik dan op de link!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij. Bookmark de permalink.