Hulp bij angst voor tandartsen

Je hoort heel vaak dat mensen bang zijn voor de tandarts, maar je hoort nooit dat mensen bang zijn voor een mondhygiëniste, terwijl dat eigenlijk helemaal niet raar is. Ze zitten tenslotte net zo goed in je mond als een tandarts. 

Ik ging eens op zoek of er ook mondhygiënisten zijn die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met een angst. Ik woon zelf in Utrecht dus het leek mij het meest interessant om hier in de buurt rond te kijken.

Tandartspraktijk Staalwijk

Ik kwam uit bij tandartspraktijk Staalwijk waar ze tandartsen, heel veel assistentes maar ook een mondhygiëniste hebben. Deze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een angst voor tandarts of mondhygienisten in de buurt van Utrecht.

Het is lastig voor deze mensen om naar de tandarts te gaan omdat het voor hun gevoel zo’n hoge drempel is. Mensen verwachten heel veel negatieve dingen. Ik ben blij dat er praktijken zijn die voor deze mensen klaar staan en deze patiënten wel kunnen helpen.

Op deze manier kunnen deze mensen eventueel later nog naar een andere praktijk zoeken als ze eenmaal over deze angst heen kunnen komen. Het is belangrijk om een gezond gebit te hebben, zodat ook deze mensen gewoon kunnen lachen en genieten van hun dagen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.