hovenier Almelo meest bekende en geliefde wilde bloemen

Een van de hovenier Almelo  meest bekende en geliefde wilde bloemen is de Trillium . In deze tijd van het jaar , kijk goed rond de bosbodem om zijn karakteristieke drie bladeren en bloeit hovenier Almelo.
Carl Linnaeus , de beroemde Zweedse taxonoom , gaf de plant de geslachtsnaam ” Trillium ” ( van het Latijnse voorvoegsel ” tri ” betekent drie ) omdat het drie van elk van de volgende is : blad, kelkblad , bloemblaadje , eierstok -cellen en ribben van de bessen . Trillium is een geslacht van 40 tot 50 soorten meerjarige hovenier Almelo bloeiende planten afkomstig uit de gematigde streken van Noord-Amerika en Azië .
Trilliums groeien van een ondergrondse wortelstok , die vaak horizontaal ligt onder de grond . De wortels reiken naar beneden van de wortelstok . Het plukken van een bloem Trillium niet noodzakelijkerwijs de dood van de hovenier Almelo plant, maar je zou de plant beschadigen als de bladeren ook worden geplukt . De plant is afhankelijk van die groene bladeren voor fotosynthese en voedsel . De plant zal sturen nieuwe bladeren tot het volgende jaar en dit kan niet ten alle afhankelijk van de grootte van de wortelstok .
Het cultiveren trilliums is traag werken , waarbij ten minste zeven jaar van zaadje tot bloem. Mieren worden aangetrokken tot een olie -rijke hovenier Almelo deel van het zaad ( elaiosomes ) die ze gebruiken voor voedsel. Mieren verzamelen van de zaden en neem ze uit de buurt van de moederplant . De zaden niet gemakkelijk ontkiemen en kan vele jaren haalbaar mits zij in vochtige grond blijven . Zodra het zaad ontkiemt , de focus van het eerste jaar is op de groei van de wortels . Een enkel blad zaad is geteeld in het tweede jaar . De eerste echte blad verschijnt eindelijk in jaar drie . Nog hovenier Almelo twee of meer extra jaren nodig zijn voordat de plant produceert de bekende drie – whorled bladeren. Bloei kan eindelijk optreden nog een jaar of twee later hovenier Almelo.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.