Hot print folie technologie

Op verpakkingen van producten zie je meestal logo’s en teksten. Eigenlijk op bijna alle producten die je hebt aangeschaft  is er wel een tekst of afbeelding geprint, vooral op voedselverpakkingen. Wij staan er niet bij stil maar er zit best veel techniek achter. Door middel van een hot print folie wordt er een afdruk op de verpakking geplaatst. Een verwarmde teksthouder drukt de hot print folie op de verpakking. Het pigment hecht direct op het product en is daarom een snelle techniek voor grote aantallen. De techniek is de perfecte oplossing voor het plaatsen van kleine teksten zoals datums of prijzen.

Een Hot foil printers is het perfecte technologie voor verpakkingsautomaten, etiketten systemen en confectioneermachines. Je hebt veel verschillende printers voor coding and marking. Je hebt bijvoorbeeld het Allen 50/30 hot foil coder. Dit is het topmodel en heeft een printoppervlakte van maximaal 48 x 30 mm. Verder kan het een maximum van 800 per minuut printen met een maximum lintlengte van 305 m. De instelling van de parameters wordt met een digitale technologie geregeld.

Je hebt ook een hpdSYSTEM nano, dit is weer iets anders dan het Allen 50/30 hot foil coder. De hpdSYSTEM nano is het kleine model met een eenvoudige bediening. Het heeft een stevige vergrendeling van de stempel voor de best mogelijke warmteoverdracht. Dit model kan je in elke etiketteerinstallatie integreren en eenvoudig vervangen van de stempelfolie.

De techniek van hot print folie is vrij lastig te begrijpen. Voor het gemak zijn er daarom veel video’s op het internet, die deze techniek vlekkeloos uitleggen. De techniek is onmisbaar bij het verkopen van producten. Alles gaat sneller en makkelijker, machines zijn de echte oplossing voor lastige taken. In de food en non-food industrie zijn de hoge snelheden en de techniek van hot foil printers de perfecte oplossing.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.