Hoe moet je een dak renoveren?

Het dak boven je hoofd heeft jarenlang weer en wind doorstaan, maar is nu dringend aan vervanging toe? Laat je dak niet in het wilde weg renoveren en hou volgende tips in acht.

Dakrenovatie

Dakwerk is vakwerk! Bij het renoveren van een dak komt vaak meer kijken dan enkel de vervanging van de dakbedekking. Ook het dakgeraamte heeft dikwijls extra aandacht nodig. Laat je dak renoveren door een dakaannemer die van wanten weet. Zo heeft Van Doorn Dakspecialist jarenlange expertise achter de rug en werken zij uitsluitend met hoogwaardige materialen.

Materiaalkeuze

De dakbedekking kies je in functie van de dakvorm van de woonst. Bij hellende daken heb je een brede materiaalkeuze, gaande van riet, kunst- en natuurleien tot metaal, golfplaten, houten shingles en stalen pannen. Welk materiaal je kiest, heeft invloed op de kosten maar ook op de geluidswering en levensduur.

Sarkingprincipe

Naast de klassieke dakrenovatie – waarbij van binnenuit geïsoleerd wordt – kan je ook kiezen voor het sarkingprincipe. Dat houdt in dat de isolatie aangebracht wordt bovenop een bestaande dakconstructie. Zo krijg je niet alleen een degelijke isolatie, maar vergroot ook de woonruimte waardoor je deze optimaal kan benutten.

Premies dakrenovatie

Sinds enkele jaren worden in Vlaanderen renovatiepremies toegekend aan wie zijn huis wenst te renoveren. Niet alle dakwerken komen in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie, maar wel de gedeeltelijke of volledige renovatie van het dak. Informeer je alvorens aan de slag te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken met de tags , , . Bookmark de permalink.