Hoe begin je een autosloopbedrijf ?

Voor sommige mensen is dit een vraag die ze zichzelf stellen omdat ze overwegen om een eigen sloperij te beginnen. Om dan meteen maar met de deur in huis te vallen: in de tijd van nu wordt dit erg lastig. Als sloopbedrijf heb je heel wat regeltjes waar je je aan dient te bij het demonteren bij sloopauto ophalen. Ook is het bijzonder lastig om nu nog eens jezelf omhoog te werken. Er zijn bekende autosloperijen die al jaren bestaan en hier kom je niet zo snel tussen.

De concurrentie is dus groot en je zult ook veel online actief moeten zijn om sloopauto verkopen toe te passen. Om mee te gaan met de huidige ontwikkelingen is het verstandig om het bedrijf te promoten door middel van internet, social media. Ook daar dien je tijd voor vrij te maken en anders moet je een duur marketingbureau inschakelen. Je mag hier zeker niet te ligt over denken.

De wet van tegenwoordig
Vroeger waren de regels wat betreft autosloperijen niet zo streng. Dit is nu heel anders. De regels zijn flink strenger en er zijn heel wat milieu eisen bijgekomen. Op het moment dat de regels worden gebroken kun je een boete krijgen die er zeker niet om liegt. De meeste autosloperijen vinden deze boetes natuurlijk zonde van het geld en werken wel strikt volgens de wet. Je zult nu vast denken, hoe kun men dit controleren? Dat gebeurt doormiddel van milieu ambtenaren. Deze mensen gaan regelmatig even langs autosloperijen en doen dit onverwachts. Op deze manier controleren ze of de sloopbedrijven zich wel aan de regels houden.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.