High Performance Computing voor hogere prestaties

Met High Performance Computing is het mogelijk om aanzienlijk hogere prestaties te realiseren dan wanneer één enkele computer berekeningen moet uitvoeren. Het wordt doorgaans gebruikt voor rekenkundige simulaties. Vaak is het zelfs nodig om gebruik te maken van clusters. High Performance Computing wordt vaak gebruikt in research en development, vliegtuigbouw en –simulatie, akoestische berekeningen en CFD-berekeningen. Organisaties en bedrijven met complexe ICT-omgevingen hebben baat bij deze HPC-oplossingen.

Parallel opereren voor hogere rekenkracht
Door computers parallel aan elkaar te laten opereren zijn organisaties en bedrijven verzekerd van meer rekenkracht. Voor veel branches en sectoren is juist de rekenkracht van groot belang. CVIS is een bedrijf dat hier al jarenlang op inspeelt door CFD berekeningen uit te voeren door middel van High Performance Computing. Met deze software is het mogelijk om het effect van de dynamiek op vloeistof te berekenen. Het is dus mogelijk om het verwachte gedrag van vloeistoffen te berekenen.

Publieke en private organisaties
Zowel publieke als private organisaties kunnen baat hebben bij High Performance Computing. CVIS biedt voor beide groepen een oplossing in diverse branches. Zij opereren zowel on demand als op locatie waardoor elke klus flexibel ingevuld kan worden. Zij zijn in staat om organisaties te adviseren op het gebied van Business to IT-alignment.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.