Het haar en arganolie

Argan olie wordt steeds populairder. Hiervoor zijn drie redenen:

–          Arganolie wordt al eeuwen lang gebruikt in Marokko. De vrouwen uit Zuid-Marokko, die bewust waren van hun schoonheid gebruikten deze olie om hun haar te verzorgen en om de glans en soepelheid van het haar te behouden.

–          Argan olie is ontzettend rijk aan natuurlijke onverzadigde vetten. Deze vetten zijn veranwoordelijk voor het sterk en zacht maken van het haar. Deze vetzuren bevatten ook omega 6, welke zeer belangrijk zijn in het verbeteren van de gezondheid van uw haar.

–          Arganolie is niet olieachtig en vettig, maar is wel enorm goed in het hydrateren van het haar. Dit vinden mensen erg fijn. Daarom zullen mensen die op zoek zijn naar een middel voor droog haar sneller arganolie gebruiken.

Wat kan arganolie voor het haar doen?

Arganolie maakt het haar glanzend en zorgt voor meer stevigheid en een mooie schijn. Haar dat erg moeilijk in model is te houden of eigenlijk oncontroleerbaar is, zal door het gebruik van argan olie weer hanteerbar worden. Daarnaast zorgt arganolie er voor dat celluaire vliezen beschermd worden door de gelijkwaardige eigenschappen van Jojoba olie.

Voor de beste resultaten

Wilt u de beste resultaten met argan olie uit uw haar halen? Begint u dan met het haar te wassen met een shampoo die bedoeld is voor beschadigd haar. Vervolgens masseert u de arganolie door het haar om het vervolgens een half uur in te laten trekken. Het fijne aan argan olie is dat het zo lang als u wilt in het haar kan blijven, zonder dat het vet wordt. Wanneer u dit gedaan heeft spoelt u de olie uit met lauw water. Vervolgens heeft u een stralende bos haar!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.