Gun je kind een onvergetelijke schoolvakantie

Uitkijken naar de zomervakantie

Wanneer je zelf terugdenkt aan je kindertijd komen er vast en zeker bepaalde herinneringen naar boven. De kans is groot dat je vooral nog heel veel weet van de schoolvakantie. Voor kinderen is het heerlijk om een paar weken geen verplichtingen te hebben en ongestoord te kunnen spelen en ontdekken. Het voordeel van de schoolvakantie in de zomer is natuurlijk dat het vaak mooi weer is en dat er heerlijk buiten kan worden gespeeld. Aan het eind van het schooljaar zijn veel kinderen het gewoon zat op school en kijken ze uit naar de schoolvakantie. Soms gebeurt er in de klas ook niet veel meer en als het dan ook nog warm is, worden de dagen en nachten afgeteld. Wanneer begint nu eindelijk de zomervakantie? De schoolvakanties 2017 vallen als volgt :
– regio midden: 8 juli tot en met 20 augustus
– regio zuid: 15 juli tot en met 27 augustus
– regio noord: 22 juli tot en met 3 september

schoolvakantie-vingerverf

Cadeautips voor tijdens de schoolvakantie

De mooiste cadeautjes zijn niet te koop. Je kunt hierbij denken aan een zonnetje, lekkere temperaturen, gezelligheid, ruimte en vriendinnen en vrienden. Toch kunnen leuke cadeautjes een schoolvakantie zeker verrijken en extra leuk maken. Veel ouders geven hun kroost aan het einde van het schooljaar een geschenk. Soms als een soort beloning voor een goed rapport. Wat ook nog weleens gebeurt, is dat mensen een aantal cadeautjes voor de kinderen meenemen als ze onderweg gaan naar de vakantiebestemming. Vooral als het om een lange reis in de schoolvakantie gaat, is het leuk om de kinderen af en toe een verrassing te geven. Wat zijn nu echt geschikte cadeautjes om te geven tijdens een schoolvakantie? Wie vonden ze online, ga bijvoorbeeld eens naar deze website. Wat vonden wij zoal?

  • Zwembad; misschien wel een van de leukste cadeaus die je kunt geven tijdens de schoolvakantie 2017. Wat is er nu leuker voor kinderen dan spetteren en spatten in een zwembad? Hebben jullie al een pool in de achtertuin, dan kan het een idee zijn om de kids tijdens de schoolvakantie wat opblaasbaar speelgoed voor in het zwembad te geven.
  • Insecten hotel; is jouw zoon of dochter echt een bioloog in de dop? Wat zul je dan midden in de roos schieten als je een insectenhotel cadeau geeft. Uren zal je kind zich tijdens de schoolvakantie vermaken met torretjes, vlinders, kevers en duizendpoten.
  • Puzzel; ongetwijfeld maken jullie tijdens de schoolvakantie een aantal keren mee dat het regent. Leuk zo’n zwembad, maar wat moet je daar dan mee? Zorg dat je een mooie puzzel achter de hand hebt en tover deze tevoorschijn als de kinderen zich mopperend afvragen wat ze vandaag toch weer moeten gaan doen. Met zijn allen buigen jullie je over de honderden of duizenden puzzelstukjes en je zult zien wat een plezier ze hebben!
  • Gezelschapsspel; zo’n cadeau is ook uitstekend mee te nemen wanneer jullie op vakantie gaan. Grappig is dat er ook spellen zijn die precies aansluiten op een bepaald land. Gaan jullie tijdens de zomervakantie 2017 naar Spanje? Geef je kinderen dan een gezelschapsspel cadeau waarbij ze direct meer leren en ontdekken over dit fantastische land.
  • Actiecamera; dit is een vrij duur cadeau, maar als je denkt dat jouw kinderen hier aan toe zijn is het natuurlijk wel een product dat jaren meegaat. En een camera wordt niet alleen gebruikt tijdens zomervakanties, maar kan ook prima dienst doen tijdens bijvoorbeeld de andere schoolvakanties zoals de herfstvakantie of de kerstvakantie.

Wat gaan jullie doen

Al idee├źn genoeg voor de schoolvakantie 2017? Of kun je nog wel wat tips en inspiratie gebruiken?

Ga, als het budget het toelaat, een of twee weken op vakantie. Kinderen vinden het spannend om een tijdje in een andere omgeving te bivakkeren en nieuwe dingen te ontdekken. Wil je het wat goedkoper houden, kies dan voor een kampeervakantie. Een schoolvakantie doorbrengen in een tent is toch helemaal top voor jouw zoon of dochter? Vaak zijn er veel leeftijdsgenootjes op een camping, dus vervelen is vrijwel onmogelijk. Als op vakantie gaan niet echt een optie is, is logeren ook een superleuk idee. Misschien kun je een keer ruilen met nichtjes, neefjes, vriendjes of vriendinnetjes. En uiteraard mogen de kinderen even net iets meer als ze een logeetje hebben. Ontbijt op bed bijvoorbeeld. Of een tent maken van het bed? Succes en plezier verzekerd!

Wil je de kids graag cultureel iets bijbrengen tijdens de schoolvakantie? Denk dan eens na over het aanschaffen van een museumjaarkaart. De schoolvakantie is lang genoeg, dus zo’n kaart is zeker de moeite waard. Er zijn in Nederland tal van musea die zeer interessant zijn voor zowel jonge als wat oudere kinderen.

Ga op een mooie dag zeker een keer naar het strand. Je geeft de kids een paar nieuwe scheppen, wat emmers en zandvormen en je neemt zelf een paar lekkere stoelen mee. Koelbox met wat lekkers en jullie zullen op en top genieten op zo’n dag. Voor kinderen hoeft het vaak helemaal niet zo spectaculair te zijn. Bijvoorbeeld een groot fort bouwen met papa tijdens de schoolvakantie is ook al genieten voor kinderen.

Pak de fietsen en ga je eigen omgeving ontdekken. Je zult er nog versteld van staan wat voor mooie plekjes er te vinden zijn in je eigen regio. Koop halverwege een keer een ijsje of neem een plaid en wat picknick spullen mee voor onderweg. Heb je je zoon of dochter een actiecamera cadeau gegeven? Neem deze dan zeker mee om af en toe wat mooie plaatjes te schieten. Leuke herinneringen aan de schoolvakantie voor later.

Een fantastische schoolvakantie

Je ziet het ondertussen helemaal zitten? Het gaat vast en zeker helemaal goed komen met de aanstaande schoolvakantie. Het is tot op zekere hoogte afhankelijk van je persoonlijkheid, maar het kan prettig zijn om het een en ander van te voren goed voor te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan data van logeren. Het zou jammer zijn als bepaalde dingen niet door kunnen gaan als gevolg van een slechte planning. Maar leven jullie graag bij de dag en genieten jullie op die manier het meest, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Voor meer tips ga naar deze website. Fijne schoolvakantie 2017!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.