Goede psychologische hulp

Wanneer je hulp nodig hebt, is het belangrijk dat dit de juiste hulp is. Het liefste de beste hulp mogelijk. Wanneer je op zoek bent naar een psycholoog, is het misschien zelfs nog belangrijker om de juiste persoon te vinden. Je geeft jezelf immers helemaal bloot aan zo iemand. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke psycholoog je kiest. De Piekerpoli is een collectief van psychologen welke zorgvuldig samengesteld is. Doordat deze organisatie vestigingen door het hele land heeft, is het voor iedereen goed te bereiken.

Een burn-out is een van de klachten waarvoor je terecht kan bij een psycholoog. Burn-outs komen steeds vaker voor, de laatste jaren ook steeds meer onder jongeren. Veel mensen kunnen zich hier weinig bij voorstellen: voor hen was hun studententijd de leukste tijd van hun leven. Misschien is het zo dat de druk op studenten tegenwoordig zwaarder is dan vroeger. Veel studies stellen een hoge norm waar iedereen aan moet voldoen. Bijvoorbeeld het halen van een bepaald gemiddelde om door te mogen naar het volgende studiejaar. Daarnaast maken veel studenten zich ook druk over hoe zij voor hun studie moeten gaan betalen, nu het niet meer gefinancierd wordt door de overheid.

Behalve financiƫle stress, ervaren veel mensen door de opkomst van sociale media ook sociale stress. Alles ziet er op sociale media vaak zo mooi en perfect uit, dat studenten zich voelen alsof ze hier ook aan moeten voldoen. Tuurlijk is niemands leven alleen maar rozengeur en maneschijn, maar dit zijn wel de delen uit levens die op Instagram gedeeld worden. Niemand deelt de realistische, mindere tijden.

Wanneer je je in deze klachten herkent, kun je bij de Piekerpoli bijvoorbeeld op zoek naar psycholoog Amsterdamof psycholoog Leiden, afhankelijk van waar je woont. Deze psychologen kunnen jou wellicht helpen om er weer bovenop te komen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.