Geweldloze communicatie helpt

Jarenlang stond ik in mijn woonplaats bekend als één van de vechtersbazen van de stad. Hier was ik allereerst trots op, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik mij ging schamen voor deze benaming. Ik wilde gewoon een normaal persoon zijn, en niet die ene persoon die eerder altijd alles met geweldig oploste. Bovendien waren mensen op het werk bang voor mij, net als mijn eigen vriendin. Voor mij was het genoeg, dus ik heb een cursus geweldloze communicatie gevolgd.

Anders reageren op jouw omgeving

Bij de cursus ga je leren om anders met dingen om te gaan. Je moet niet continu overal op in gaan, en leert slikken en anders reageren op de op situaties. Terwijl ik eerder altijd alles oploste met het geven van een klap, reageer ik nu gewoon rustig op bepaalde mensen. Vaak zijn er bij dit soort zaken ook altijd alcohol of een ander soort drug erbij betrokken, en om dit te voorkomen drink ik tegenwoordig ook heel weinig. Met praten los je veel meer op, in vergelijking met het gebruik maken van geweld.

Wil jij ook een mediation opleiding volgen, of wil je meer weten over geweldloze communicatie? Klik dan op de linkjes in dit bovenstaande artikel!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij. Bookmark de permalink.