Gaming computer of gaming console?

Hoe goed consoles ook mogen zijn of worden, er is nog steeds leven in de gaming computer. Hieronder volgt waarom voor mij de gaming computer nog altijd boven de playstation 4 of xbox one komt. De verkoop van computers daalt jaar na jaar met meer dan 10% en de vooruitzichten zien er de komende jaren ook niet meer rooskleurig uit, tablets zullen tegen eind 2014 meer dan de helft van de computermarkt ingepalmd hebben. Ondertussen zijn de Xbox One van Microsoft en de Playstation 4 van Sony de nieuwe speeltjes op de markt in de wereld van de game consoles. Beiden hebben ze een warme ontvangst kunnen genieten met een verkoop van miljoenen stuks in amper een paar dagen. Maar er zijn nog steeds genoeg redenen om een gaming computer boven een gaming console te verkiezen. Hieronder volgen enkele voor- en nadelen.

Computer versus console

  • PS4 versus Xbox One versus gaming computer: prestaties en kost

Zoals u het verwacht van de nieuwste generatie consoles zijn het ware power houses. Ze maakten een enorme sprong ten opzichte van hun voorgangers en het zal voor game ontwikkelaars nog een geruime tijd duren voordat ze het ware potentieel van deze consoles echt benutten.

Terwijl consoles op zichzelf krachtig zijn, hebben gebruikers geen opties om hun systeem in de toekomst te upgraden. Gaming computers kunnen gemaakt worden op maat, waarbij u zelf kan beslissen hoeveel u spendeert aan uw pc. Een groot voordeel hierbij is dat u wel de mogelijkheid hebt om individuele componenten te upgraden. Het nadeel hierbij is wel dat u wellicht meer zal spenderen aan een gaming computer in de eerste plaats dan aan een console. U zal een monitor, muis, toetsenbord en iets van audio nodig hebben, en componenten upgraden is niet bepaald goedkoop.

Een gaming computer is natuurlijk wel veel meer dan alleen maar een machine waarmee u door game levels raast. Het is tenslotte een zwaarder dan gemiddelde computer, waarmee u dus zonder probleem office kan draaien, e-mails kan lezen, comfortabel kan surfen op het internet, fotos- en video’s kunt bewerken, en alledaags werk mee gedaan kan krijgen.

Niettegenstaande consoles ook webbrowsers hebben, zijn ze vreemd en roestig. Een computer uitgerust met een degelijke webbrowser betekent dat u elke online dienst kan aanwenden, gemakkelijker dan een specifieke app, specifiek ontwikkeld voor uw gekozen platform of console.

Nog een niet te onderschatten nadeel van consoles is dat u er een tv toestel voor nodig hebt. U kunt niet tegelijk op uw console gamen en tegelijk naar tv kijken/luisteren, tenzij u een tweede tv/monitor ter beschikking hebt.

Ook is de kostprijs van een consolegame over het algemeen veel duurder dan de kostprijs van een computergame.

  •  PS4 versus Xbox One versus gaming computer: compatibiliteit

Met de nieuwste consoles is het niet vreemd dat nieuwere consoles niet achterwaarts compatibel zijn met de vorige generatie games en uitrusting zoals controllers. Trouwe klanten kunnen teleurgesteld zijn wanneer ze grote sommen geld neergelegd hebben aan een collectie game titels, waarna ze beseffen dat hun oude titels niet meer draaien op hun nieuwe console.

Dit is meteen ook het grote voordeel van de gaming computer ten opzichte van consoles. Windows is meestal moedwillig als het gaat om spelen van oudere en ook nieuwe games. Met de continu evoluerende hardware is er geen generatiekloof en kan u upgraden als het nodig is, of wanneer u dat zelf wilt en het u zich kunt veroorloven.

  • PS4 versus Xbox One versus gaming computer: conclusie

Als u bereid bent om iets meer voor games te betalen en te voorzien in de bijhorende abonnementskosten kiest u inderdaad beter voor de gaming console, daarentegen is de gaming computer nog steeds een beter alternatief ten opzichte van consoles omdat u een multifunctioneel systeem hebt met veel minder beperkingen. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun systeem zo te ontwikkelen dat de computer 100% bij hun stijl past. Games zijn goedkoper en er zijn minder “verborgen kosten” zoals abonnementen, maar u zal waarschijnlijk iets meer uitgeven om een degelijke gaming computer in het algemeen te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.