Fraude binnen mijn eigen bedrijf

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat er kasverschil was. Dit is natuurlijk niet erg als het een keertje gebeurd, want er kan natuurlijk wel eens een foutje worden gemaakt. Ik ging er toch op letten, of dit niet vaker gebeurde. Iedere keer stond ik er netjes bij als ze het gingen berekenen. Het bleek toch regelmatig voor te komen. Hier baalde ik natuurlijk van, het is wel de bedoeling dat ik mijn eigen personeel kan vertrouwen.

Ik schakelde Rebuss in, dit is een instantie die onderzoek naar fraude doet. Zij kwamen naar mij om een fraude onderzoek uit te voeren, ze hingen onder andere camera’s op. Dit bureau is gecertificeerd door de Politie en Justitie. Ze bieden specialistische rechercheurs die een onderzoek komen uitvoeren. Ze zijn duidelijk en helder, bieden juridisch onderbouwde rapportages en doeltreffende resultaten.

Toen inderdaad bleek dat er fraude werd gepleegd binnen mijn bedrijf baalde ik ontzettend. Dat je je eigen personeel niet meer kunt vertrouwen is wat mij betreft echt verschrikkelijk. Ik heb degene in kwestie op staande voet ontslagen en het gemeld bij de Politie. Dit word door hun verder afgehandeld, gelukkig heb ik door middel van dit fraude onderzoek genoeg bewijs materiaal om tegen hem te getuigen.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Overig. Bookmark de permalink.