Feiten over sushi en Eat Palazzo

Steeds meer mensen in Nederland genieten van de Japanse keuken en dan met name de sushirollen. Steeds meer sushirestaurants nemen plaats in het Nederlandse straatbeeld. Wilt u ook genieten van de meest verse en kwalitatief hoogstaande sushirollen? Dan kunt u terecht bij Eat Palazzo! Bij eat palazzo kunt u genieten van een all you can eat concept met het gehele gezin. Naast sushi kunt u bij Eat palazzo nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken nuttigen. Omdat veel mensen wel van sushi houden, maar niet precies weten welke ingrediënten er eigenlijk inzitten, zetten wij deze voor u op een rij in dit artikel.

Rijst

De rijst die wordt gebruikt om sushi te bereiden noemt men in japan Meshi. Dit zijn dikke kleverige korrels, zodat de rijst een kneedbare structuur krijgt die aan elkaar blijft plakken. De rijst kent een lichtzurige smaak omdat er gebruik wordt gemaakt van rijstazijn tijdens de bereiding. Daarnaast wordt er ook een klein beetje zoete rijstwijn toegevoegd aan de rijst. De rijst wordt doorgaans koud gegeten.

Nori

Bij veel sushisoorten wordt er zeewier gebruikt. Dit noemt men nori. Het zeewier wordt in dunne vellen verwerkt. De nori zeewier is purperwier. In japan werd dit oorspronkelijk verworven door het wier van de kades af te schrapen en het vervolgens in de zon te laten drogen. Tegenwoordig wordt de plant vaker gekweekt en mechanisch geoogst. Dit doet men door de plant in netten te kweken in de zee.

Vulling

De vulling van een sushi bestaat vaak uit rauwe vis en wasabi. De rauwe vis is nooit riviervis. Riviervis kan rauw namelijk schadelijke bacteriën bevatten.  soms wordt er wel riviervis gebruikt maar dit is dan in gebakken of gekookte vorm. In Europa wordt er voor het bereiden van sushi meestal gebruik gemaakt van zalm, tonijn en makreel. Behalve vis worden ook zeevruchten gebruikt zoals krab en garnaal.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.