Enkele tips bij het installeren van een moederbord.

U heeft het idee “ik wil een nieuwe computer kopen” en het liefst wilt u hem zelf te installeren en assembleren? In dit korte artikel geef ik hierbij enkele tips hoe u gemakkelijk uw moederbord in uw behuizing kan plaatsen en voornamelijk hoe u dit correct doet.

Moederbord inbouwen

  • Als u niet genoeg afstandshouders heeft

Wanneer u reeds beschikt over een bestaande behuizing en u wilt uw computer upgraden met een nieuwer moederbord en u heeft hiervoor niet genoeg afstandshouders, dan is het belangrijk dat u wat u ter beschikking hebt strategisch plaatst, zodat er overal ongeveer even veel afstandshouders geplaatst zijn.

  •  Gebruik potlood en papier

Om er zeker van te zijn dat u de juiste afstandshouders in de juiste profielgaten in uw behuizing plaatst is het aan te raden om vooraf eerst een voorbeeld te maken met pen en papier. Op die manier kan u de juiste gaten overbrengen en vergewist u er zich van dat u zeker het juiste aantal afstandshouders op de juiste voor gemaakte gaten plaatst. Indien dit niet volledig correct gebeurt kan er kortsluiting optreden in uw moederbord waardoor het onmiddellijk stuk kan gaan wanneer u de computer opstart.

  •  Moederborden zijn zeer delicaat

Het is belangrijk te weten hoe u een moederbord correct kan vastnemen. Het is zeer belangrijk een moederbord niet vast te nemen op de onderkant waar alles op gesoldeerd is. Hier kan de kleinste statische schok er reeds voor zorgen dat uw moederbord stuk is. Een goede tip: Neem een moederbord indien mogelijk steeds vast aan de koelelementen.

  • Verwissel de I/O platen voorzichtig

Een belangrijk onderdeel dat er voor zorgt dat uw behuizing samenwerkt met uw moederbord is de I/O plaat, daarvoor is het belangrijk dat deze plaat voorzichtig in de behuizing wordt geplaatst en voornamelijk op de correcte wijze. Hiervoor kijk je best op de gebruiksaanwijzing dat bij uw moederbord geleverd wordt om te weten in welke oriëntatie ze dient geplaatst te worden.

In dit korte artikel heb ik enkele tips meegegeven waarop u dient te letten wanneer u een moederbord in een al dan niet nieuwe behuizing plaatst. Dit voor wanneer u het idee “ik wil een nieuwe computer kopen” heeft maar waarbij u handig genoeg bent, en het aan durft om dit eventueel zelf samen te stellen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.