Eet regelmatig avocado’s

De fruitsoort avocado heeft iedereen ongetwijfeld wel al eens gegeten maar  of  iedereen ook op de hoogte is dat avocado één van de gezondste fruitsoorten is niet zo vanzelfsprekend.   Avocado kan tal van voordelen met zich meebrengen, één van de voordelen die het met zich meebrengt is  dat het gebruikt kan worden als cholesterolverlagende  producten.  Eén  avocado  bezit maar liefst 40% van de hoeveelheid aan groenten en fruit die we dagelijks moeten binnenkrijgen.

Een avocado bezit tal  van vitamines, mineralen en vezels,  het mineraal kalium kan je het meeste terugvinden in dit fruit. Kalium zorgt voor tal van voordelen voor jou lichaam,  het verkleint de kans op hartfalen en het zijn ook natuurlijke bloeddrukverlagers.

Ook is een avocado rijk aan   vetzuren die goed zijn voor je lichaam, deze zorgen voor een daling van de slechte cholesterol zonder de goede cholesterol aan te tasten.   De vezels die een avocado bezit  verkleint ook de kans op darmkanker.

De vitamines die een avocado vrucht bezit zijn  vitamine A, B1, B2 en B6. Vitamine A zorgt ervoor dat zowel je huid, haar en botten  gezond en jong blijven maar  het zorgt ook voor een betere immuunsysteem.  De B vitamines brengen ook tal van voordelen met zich mee, ze zorgen voor  een betere concentratievermogen, metabolisme  en is ook goed om een depressie tegen te gaan.

Avocado’s zijn het ganse jaar terug te vinden in je lokale supermarkt. Om een rijpe avocado te vinden  moet je aan de vrucht voelen en moet  de schil aan de onderkant zacht zijn  waarbij het vruchtvlees aan de binnenkant een mooi geel, groenachtige kleur heeft.  Om je avocado te bewaren raden we je ze aan om ze in een kom te leggen met andere fruit of op een andere plaats  maar zeker niet in de koelkast   want hierdoor gaan ze sneller bederven.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.