Een intercomsysteem voor eenvoudige communicatie

Voor soepel en snel contact binnen een kantoor of in huis, kan een intercomsysteem uitkomst bieden. Een intercomsysteem is zo ontwikkeld dat er gecommuniceerd kan worden met een persoon die buiten staat. Met behulp van dit systeem is het mogelijk om te controleren wie die persoon is en te bepalen of toegang tot het gebouw gewenst is. Een intercomsysteem kan erg nuttig zijn wanneer er door de ligging van een kantoorpand geen zicht is op de ingang. Met dit hulpmiddel kan er toch direct contact worden gemaakt met de bezoeker om hem of haar vriendelijk te kunnen begroeten.

Intercom systeem met geluid én beeld
Intercomsystemen hangen vaak binnen in een woning of kantoorpand. Hierbij zijn vaak meerdere opties qua intercomsysteem mogelijk, variërend van alleen geluid tot geluid én (zwart-wit en kleuren) beeld. Juist de intercomsystemen met zowel geluid als beeld zijn erg in trek. Dit is te begrijpen, omdat er bij deze combi-intercoms ook door middel van beeld gezien kan worden wie er voor de deur of ingang staat. Dit zorgt voor een nog betere beveiliging van een pand of woning. Het systeem is ook handig voor woningen met meerder bewoners die gebruik maken van dezelfde ingang. Iedere bewoner is zo zelf verantwoordelijk wie hij of zij in het gebouw binnenlaat.

Handig voor later
De intercomsystemen zijn zeker ook voor later een goed hulpmiddel om, zoals de overheid wil, langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Als de mobiliteit van mensen afneemt, kan een intercomsysteem een bijdrage leveren aan het behoud van hun zelfstandigheid.

Dit bericht is geplaatst in Mobiel en Telecom, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.