Een goed restaurant

Er zijn ontzettend veel restaurants, maar echt goede restaurants zijn moeilijk te vinden. Waaraan herken je een echt goed restaurant? Een goed restaurant herken je aan:

  • een drie gangen menu
  • een goede kwaliteit van het eten
  • een juiste prijs kwaliteit/verhouding
  • En vakbekwaam personeel

Een goede kok zijn betekent niet dat je op “michelin niveau” moet koken. Een topkok kan het z’n gasten in elke situatie goed naar hun zin maken, of doet daar in ieder geval alles voor. Warenkennis en keukentechnieken zijn echt heel belangrijk, maar ook het bedieningspersoneel kan een avond maken of breken. Het totaal plaatje moet kloppen om mensen met een super gevoel na de koffie uit te kunnen zwaaien.

Een drie-gangenmenu wat moeten we et voor betalen:

Tegenwoordig betaal je voor een drie-gangen menu tussen de 25 en 35 euro . Ongeveer 8 euro voor een voorgerecht, zeven euro voor een dessertje en 16 euro voor een hoofdgerecht.
Voor 35 euro mag je zeker een kundig menu verwachten. Er zijn restaurants die menu’s goedkoper aanbieden, het is aan jezelf om in te schatten of je akkoord gaat met de kwaliteit.

Geef ook aan als een product niet voldoet aan de eisen, het kan altijd gebeuren dat een biefstuk is doorgeslagen. Ook een kok maakt fouten maar geef hem ook de mogelijkheid zijn fouten te herstellen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.