Een boomhut bouwen

 

Welk kind droomt er nou niet van het hebben van een mooie boomhut? Voor een kind is een boomhut een magische plek. Als je een beetje handig bent is het niet heel moeilijk om een boomhut te bouwen. boomhut. Het bouwen van een boomhut vraagt natuurlijk wel wat voorbereidingen. We geven je graag een paar stappen die je zeker zullen helpen met bouwen van een boomhut.

 

Stap 1: De voorbereidingen voor een boomhut

 

Er zijn altijd wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van een boomhut. Het is allereerst heel erg belangrijk dat je de juiste boom kiest om in te bouwen. Het is van groot belang bij het bouwen van een boomhut dat de boom gezond is. Wanneer de boom te jong of  misschien te oud is loop je risico dat de boom niet genoeg ondersteuning geeft, die je wel nodig hebt bij het bouwen van een veilige boomhut.

 

Ook is het belangrijk om naar de regelgeving in de gemeente te kijken. Je mag niet altijd zomaar een boomhut bouwen namelijk. Er zijn hoogtebeperkingen en een boom zou ook beschermd kunnen zijn.

 

Ook is het voor het sociale aspect belangrijk om je buren te informeren van je plannen. Het kan zijn dat zij het niet echt zien zitten dat er een boomhut in de tuin naast hen komt. Je wilt natuurlijk geen procedures aan je broek.

 

Stap 2: Een plan maken

 

Nog voordat je begint met bouwen is het belangrijk om een goed ontwerp te hebben met natuurlijk de juiste materialen. Een professionele bouwtekening is een handige optie die we ook zeker aanraden. Op internet staat het vol met kant-en-klare ontwerpen voor een boomhut. Zo kun je kijken welke het beste bij jouw specifieke vaardigheden past.

 

Ook moet je bepalen wat het juiste materiaal is om te gebruiken. Ga jij de hut van hout maken of toch een ander soort materiaal? En wat voor benodigdheden zijn er nog meer? Je hebt natuurlijk moeren en bouten nodig. En heb je dan lasmoeren nodig of toch borgmoeren? Dit zijn allemaal vragen die gesteld dienen te worden.

 

Stap 3: Veiligheid in de boomhut

 

Misschien wel het belangrijkste, de veiligheid in de boomhut. Je wilt natuurlijk niet dat je kind uit de hut zou kunnen vallen. Het is daarom niet handig om te hoog te gaan bouwen, hiermee neem je onnodige risico’s. Bouw ook altijd een hekje aan de rand van de boomhut. Ook is het handig om voor de zekerheid voor een zachte landing te zorgen onder je boomhut. Mocht er iets fout gaan dan zal de val in ieder geval zacht zijn in plaats van op de harde grond vallen.

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.