Echte vs neppe kerstboom

Nog maar een aantal weken en dan kunnen we al weer gaan nadenken over wat we met de kerst willen doen. Iets wat er voor veel mensen bij hoort, is het kopen en optuigen van een kerstboom. Dit is een jaarlijkse traditie die veel mensen in Nederland hebben. Maar niet iedereen doet dit op dezelfde manier. Het grootste verschil is dat sommige mensen een echte kerstboom nemen en andere mensen een neppe kerstboom. Met nep bedoel ik dan een niet-levende boom, een kunstkerstboom. Waarom zou je voor welke boom kiezen?

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een neppe kerstboom. Om te beginnen hoef je niet elk jaar een nieuwe boom te kopen en je huis in te slepen. Je kunt de boom simpelweg op- en afbouwen en bijvoorbeeld op de zolder bewaren. Een ander voordeel van een neppe boom is dat de naalden niet uitvallen. Met een echte boom kun je regelmatig stofzuigen, omdat de naalden steeds op de vloer vallen. Ook zijn er mensen die een allergie hebben voor onder andere kerstbomen of mensen met huisdieren waarvoor het gevaarlijk is als ze de naalden opeten. Dat kan in zo’n geval ook een reden zijn om een neppe kerstboom aan te schaffen. Het laatste voordeel, voor als je echt geen zin hebt om er veel aan te doen, is dat je een kant en klare kerstboom kunt aanschaffen. Zelfs een kunstkerstboom met sneeuw behoort tot de mogelijkheden.

Maar ook aan een echte kerstboom zitten voordelen. Veel mensen vinden het leuker om een echte boom te hebben, omdat het natuurlijk best grappig is om een echte boom in je huis te hebben staan. Daarbij komt dan ook kijken dat je de boom een beetje moet verzorgen door water te geven. Ook vinden veel mensen de geur bij het kerstgevoel passen. Het laatste en misschien grootste voordeel is dat een echte boom vaak mooier is. Bij een neppe zie je meestal toch dat het nep is.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.