Door Facebook je leven op straat?

Komen ze niet alles van je te weten als je op Facebook zit? Daar zijn veel mensen bang voor. Als je niet alles wat in je opkomt op Facebook zet en zeer intieme details prijs geeft, komt jouw leven echt niet op straat te liggen. En natuurlijk moeten mensen uit bepaalde beroepen extra voorzichtig zijn. Als je bij de politie werkt, in de hulpverlening zit of voor de klas staat, ben je extra kwetsbaar.

Als je het desondanks niet vertrouwt, moet je het vooral niet doen, maar anders kun je je aanmelden op Facebook. Dat is heel eenvoudig. Je gaat naar de website Facebook.com, vult een paar vragen in en klaar is Kees. Dat kost nauwelijks tijd. Je krijgt een mail van Facebook en als je dan op de activeringslink klikt, heb je een account. Nu kun je op Facebook inloggen. Krijg je het niet voor elkaar, dat gebeurt overigens zelden, dan kun je zoeken op login Facebook en kijken hoe je wél kunt inloggen.

Facebook veilig

Bedenk altijd een wachtwoord dat niet voor de hand ligt. Gebruik dus nooit jouw eigen naam. En zorg ervoor dat je regelmatig het wachtwoord ververst. Als je de pagina opent en op het slotje op de blauwe balk bovenin klikt, kun je instellen wie jouw berichten en foto’s kunnen zien en wie via Facebook contact met je op kan nemen. Je kunt zelfs mensen blokkeren. Als je je aan deze tips houdt, is op Facebook inloggen heel veilig.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.