Dingen die in een kerstpakket horen

Het geven en krijgen van een kerstpakket is vaak een belangrijk moment in het jaar voor werkgevers en werknemers. Het is immers een van de weinige keren dat je zomaar iets van je baas krijgt en vaak wordt er nog lang over nagepraat. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat elk kerstpakket ook een goed kerstpakket is. Hier zijn natuurlijk een aantal voorwaarden aan verbonden.

Ten eerste moet er lang worden nagepraat over het kerstpakket. Zo eentje waar er door de werknemers nog lang over wordt gepraat in de pauze en bij het koffieapparaat. Dus dit zijn geen waardebonnen of geld. Wel leuk en aardig, maar niet erg bijzonder. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het kerstpakket een veel te grote doos heeft en veel te veel houtwol bevat. Ten derde moet er altijd iets ongezonds inzitten. Met de feestdagen is Sonja Bakker sowieso even verleden tijd dus dan kan dit er ook nog wel bij.

En als laatste, maar daarom zeker niet minder belangrijk: drank. In elk kerstpakket móet gewoon een alcoholische versnapering zitten. Op deze manier kunnen we de feestdagen toch nog enigszins draaglijk houden. En een leuke brief van de directe mag natuurlijk ook niet ontbreken. Allemaal clichés, maar ze horen allemaal in een goed kerstpakket.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.