De prestitueze Boomgewas prijs is in ontvangst genomen door…..

De Boomgewassen Prijs . De mieterse medaille die wordt afgestaan tijdens de expositie geboomte & Habitat ging vanmiddag naar Hout van Houtbouw , een nieuwbakken tactiek van kapconstructies op basis van doorgestoken houtbalken die loodrecht worden geplaatst en met elkaar gekoppeld middels een van metalen bouten die dienst doen als afstandshouder en tegelijk het uitzetten van alle individuele stevige verbinding ondersteunen .

De gewone houtbouw , ook houtconstructiebouw geheten , groeit verder op het principe van terrasoverkappingen , waarbij rechthoekige balken horizontaal op mekaar worden geplaatst , net zoals bij het metselen . Deze manier is beter voor het milieu dan klassieke gefabriceerde woningen en degelijke dan kapconstructie bouw , maar het heeft een ernstig detriment: door de onvaste vochtigheid gaan de dragers krimpen en uitzetten , zeker de Eerste paar dagen . Dat is niet gunstig voor de vochtigheidsgraad en de stabiliteit van de woning .

Door de de kersverse eikenframe bouw kunnen enthousiastelingen van houtskeletbouw nu op een alledaagseen toch hoog kaliber een werkwijze alles verwezenlijken : niet zo grote en grote verbouwingen , chique en commerciƫle gebouwen , alleenstaande huizen en aaneengeschakelde woningen, en dakdragers en daken. Het moderne arbeid is kleiner , makkelijk en enorm basaal , en toch staat het garant voor geriefelijkheid, duurzaamheid en gering energieverbruik .

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.