De aanschaf van ADL hulpmiddelen

Indien het u niet lukt om algemeen dagelijkse handelingen te verrichten zijn hier hulpmiddelen voor. Dit heten ook wel ADL hulpmiddelen. Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld voor het wassen, aankleden, naar het toilet gaan, koken eten en drinken. Deze hulpmiddelen zijn er om deze dagelijkse handelingen toch te kunnen doen en minder moeilijk te maken. Indien u moeite heeft met lopen kan dat enorm vervelend zijn. Het doet pijn en om het dagelijks leven gemakkelijker te maken zijn hier gelukkig hulpmiddelen voor.

Wanneer u een hulpmiddel wilt aanschaffen is het belangrijk dat u zich wel goed laat informeren over de mogelijkheden van het hulpmiddel. Daarnaast is informatie over garantieregelingen, certificering en vergoedingsmogelijkheden ook van belang.

Hiervoor kunt u terecht bij:

–          Moviton: zorgt voor de levering van Wmo-hulpmiddelen

–          De Hulpmiddelenwijzer: een informatiesysteem van Vilans  hulpmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn en voor iedereen die met deze hulpmiddelen te maken heeft

–          Handywijzer: een digitaal informatiesysteem met informatie over het marktaanbod op het internet bedoeld voor een breed publiek. Daarnaast bied t de website ook informatie over de wet en regelgeving.

Indien u aan de aanschaf van ADL hulpmiddelen zit te denken is het dus handig om eerst advies te vragen. Voor meer informatie kunt ook de website bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.