Business intelligence data analyse

Voor inzicht in binnen uw organisaties is informatie erg belangrijk. Informatie wordt ook wel data genoemd. Om juiste conclusies te trekken uit data moet dit geanalyseerd worden. Via data analyse zijn er vele problemen op te lossen en zijn moeilijke beslissingen makkelijker te nemen. Maar wat is de beste data analyse methode om deze data te analyseren?

Black Brick is een bedrijf dat data onderzoekt binnen uw bedrijf. Black Brick onderzoekt data en en selecteert hier de waardevolle informatie uit. Zo kunt u op basis van deze data bij een moeilijke kwestie de juiste beslissing nemen. Ook wordt deze data vaak gebruik om het gedrag van consumenten te voorspellen. Dit kan u helpen om te besluiten welke producten er wel of niet op de markt worden gebracht en welke reclamecampagne werkt en welke niet. Deze manier van data analyse valt onder business intelligence.

Data analyse methode

Black Brick verzamelt deze gegevens via het principe datamining. Datamining is het verzamelen en selecteren van gegevens. Met deze data analyse methode kan men een profiel opstellen voor wetenschappelijk, journalistiek of commercieel gebruik. Datamining betekent letterlijk „mijnen naar data”. Er wordt in een berg informatie gezocht naar waardevolle data waar u iets aan heeft en Black Brick zorgt dat de waardevolle informatie uit deze berg wordt gehaald. Deze waardevolle informatie komt vanuit het bedrijf zelf en wordt eventueel aangevuld met externe bronnen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.