Breedband internet niet vanzelfsprekend voor iedereen

In ons landje zijn nog steeds ongeveer 500000 families waar de inwoners nog geen toegang tot breedband internet kunnen krijgen. Dat leest u geen, niet kunnen krijgen. De reden is dat deze mensen vaak op boerderijen of in moeilijk te komen plekken een huis hebben staan. Er is geen kabel aangelegd, laat staan een glasvezel aanwezig in deze woningen. De woningen hebben echter wel een normale telecom lijn beschikbaar, maar daar is het internet vaak enorm traag op.

U kunt het zich misschien nog wel herinneren hoe traag dat enkele jaren geleden was. Snel internet is in de rest van Nederland vaak wel te krijgen, dus deze consumenten lopen in feite een behoorlijk stuk achter. Ook kunt u zich wellicht voorstellen dat het voor bedrijven een nog groter probleem is. Meerdere mensen werken natuurlijk tegelijkertijd, en hiervoor is meer bandbreedte nodig. Met Satpower Schotel Internet voor ondernemers is ook voor meerdere mensen snel internet te realiseren.

Voor deze mensen en ondernemers is er een betrouwbare oplossing, internet via de schotel beschikbaar. Er hoeven geen kabels te worden ingegraven. Als je naar de verbindingssnelheid van breedband schotel internet kijkt, kan er makkelijk door meerdere mensen tegelijkertijd op worden gewerkt. En het is hierdoor dus ook uitermate geschikt voor bedrijven en kantoren. Alhoewel deze methode voorhanden is, wordt er in Nederland nog relatief weinig gebruik van gemaakt. Dit is echter wel aan het veranderen. Satelliet internet wint aan populariteit. Er is door de Europese Commissie besloten dat er tot 30 Mbps breedband internet beschikbaar moet komen voor alle inwoners van Europa. Waarschijnlijk is het een beter idee om de zaken in Nederlander eerst volledig op de rails te krijgen? De meningen zijn hier uiteraard over verdeeld.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.