Biobased verf is een duurzaam alternatief

Steeds meer mensen maken bewuste keuzes zodat de vraag naar biobased verf stijgt. Een verbouwing is niet compleet zonder muren die de warmte, stijl en sfeer uitdragen van de persoon die er in woont. De duurzaamheidtrend is geen trend meer maar een vereiste die steeds meer consumenten vragen van producten. Verf is lange tijd niet beschikbaar geweest als duurzaam product. De ingredi├źnten waren vaak chemisch en schadelijk voor het milieu. Er begint hier een omslag in te komen. Copperant maakt al meerdere jaren biobased verf die biologisch afbreekbaar is zonder aan kwaliteit in te boeken. Zij merken dan ook een stijging in de interesse voor hun product.

Kwaliteit en duurzaamheid gecombineerd in Biobased verf
Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen worden mens en milieu minimaal belast. De natuur heeft hier baat bij doordat verfafval niet langer schadelijk is voor het milieu. De mens zelf merkt een groot verschil bij het gebruiken van biobased verf. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij die ogen, huid en luchtwegen kunnen irriteren. Door verf op plantaardige basis te kopen steunen veel consumenten het milieu.

Voordelen van duurzaam verven
De kwaliteit is daarnaast aantoonbaar hoog. Biobased verf dekt al na een laag en is droog in 30 minuten. Daarbij is deze schrobvast zodat het eenvoudig schoon te maken is. De hechting is zo goed dat het 7 jaar onderhoudsvrij blijft.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.