BCS Recaro presenteert nieuwe RECARO vrachtwagenstoelen

RECARO_C_6000_03De eerste foto’s en berichten omtrent de nieuwe vrachtwagenstoelen van RECARO waren hier en daar al te vinden op het internet. Nu is het ook in Nederland en België zover, de RECARO C 6000 en de C 7000 zijn leverbaar. Importeur BCS Recaro heeft de eerste exemplaren binnen gekregen.

Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar heeft RECARO nieuwe maatstaven gezet op het gebied van vrachtwagenstoelen. In samenwerking met de ontwikkelingsafdeling van RECARO Commercial Vehicle Seating (voorheen Keiper) en de ontwerp afdeling van RECARO zijn een tweetal geheel nieuwe vrachtwagenstoelen ontwikkeld, de RECARO C 6000 en de C 7000.

Uitgangspunt bij de ontwikkeling was het beste van het beste. Qua kwaliteit, comfort, veiligheid en styling, geen compromissen. Het onderstel werd geheel ontworpen in Kaiserslautern, waar al jarenlang onderdelen worden vervaardigd voor de gehele auto-industrie. Onderdelen waarvan miljoenen stuks hun kwaliteit ruimschoots hebben bewezen werden gebruikt als basis. Met behulp van geavanceerde 3D- tekeningen konden duurtesten worden gesimuleerd en mogelijke zwakke plekken opgespoord. Crashtesten werden niet alleen gesimuleerd, maar ook uitgevoerd op de testbaan van RECARO. Door de resultaten met elkaar te vergelijken kon met de huidige technieken het optimale uit het onderstel gehaald worden.

Voor de stoel zelf werd de ontwikkelingsafdeling van RECARO in Kirchheim ingeschakeld. Ook hier werd het uiterste van de aanwezige expertise geëist om een ongeëvenaard eindproduct te kunnen presenteren. Het resultaat is een unieke mengeling van kwaliteit, comfort en styling. Een stoel die standaard is uitgerust met alle mogelijke opties als verwarming en horizontale demping , die ook door de truck- en busproducenten wordt erkend. Inmiddels is de nieuwe Scania Streamline uitgerust met de nieuwe vrachtwagenstoel en zal ook Renault van de diensten van RECARO gebruik gaan maken. De verwachting is dat er in de nabije toekomst meer producenten zullen volgen.

Voor productie van de stoelen is in Polen een nieuwe locatie ingericht. In Skarbimierz worden zowel de stoelen voor de OEM- als de aftermarkt geproduceerd. In eerste instantie is de stoel voorzien voor de zware lange afstand trucks. Voor diverse voertuigen zijn voertuigspecifieke consoles ontworpen en deze zijn ook getest door de TÜV. Voor de MAN TGX, DAF XF, Mercedes Actros 3 en de Iveco Stralis is daardoor een ABE-certificaat beschikbaar. Inbouwtijden worden gereduceerd door voertuigspecifieke kenmerken voor te bereiden, zoals bijvoorbeeld EPS.

De RECARO vrachtwagenstoelen worden geleverd met twee jaar volledige garantie. Deze garantie is eenvoudig te verlengen tot drie jaar door u aan te melden bij de RECARO Club. Hierdoor kan men ook 24 uur per dag bij de RECARO Hotline terecht voor alle vragen omtrent de nieuwe RECARO vrachtwagenstoelen. De stoelen worden in Nederland en België gedistribueerd door BCS Recaro. Wij zullen de stoelen op 27 en 28 juli aanstaande tijdens het Truckstar Festival in Assen presenteren

Mocht u geïnteresseerd zijn kijk dan op onze website www.bcsrecaro.nl. Uiteraard zijn ook al onze andere producten daar te vinden. U kunt ook direct contact met ons opnemen via info@bcsrecaro.nl of via telefoonnummer +31 (0)226-745010

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.