Babyshower als verrassing voor de aanstaande moeder

Gezellig feest voordat de baby er is

Babyshower, kraambezoek, kraamfeest, volg je het allemaal nog? We leggen even het verschil uit. Kraambezoeken kennen we allemaal al wel. Een bezoekje afleggen bij mensen waar een kindje is geboren is al tijdenlang heel gebruikelijk. Er is toch niets leuker dan een kijkje nemen bij een pasgeboren mensje? Hoewel we dit gebruik al erg lang kennen, is het zogenoemde kraamfeest pas later populair geworden. Veel ouders zitten immers niet te wachten op wekenlang bezoek als er net een kindje is geboren. Het is dan soms handiger om een kraamfeest te organiseren, zodat iedereen in een keer kan komen om de kleine te bewonderen. De variant babyshower is van heel andere orde. Deze wordt namelijk niet georganiseerd door de aanstaande ouders zelf, maar door vrienden, collega’s of familie. Een gezellig samenzijn nog voordat de baby er is.

babyshower

Babyshower ideeën

Ben je van plan binnenkort een babyfeest te organiseren voor een lieve vriendin, collega of schoonzus, denk dan eens aan de volgende ideeën:

 • Plan een goede datum. Het handigst is om dat te doen als de zwangere tussen de 31 en 35 weken zwanger is. Meestal kan ze op dat moment nog redelijk goed uit de voeten, maar komt de geboorte van de kleine toch al heel dichtbij.
 • Zoek een geschikte locatie. Dit hoeft niet altijd iets heel spectaculairs te zijn. Misschien kan het gewoon bij een van jullie thuis? Uiteraard kun je ook een feestzaal of een andere locatie huren en daar met elkaar genieten van de babyshower. Je versiert de ruimte met slingers en vlaggen en je zorgt voor allerlei lekkere hapjes en drankjes.
 • Zorg zeker voor baby shower taartjes. Er zijn diverse taarten verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor een dergelijke gelegenheid. Je kunt hierbij denken aan een Lovely Mum taart.
 • Denk aan het budget. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de zwangere zelf opdraait voor de kosten van de babyshower. Het is gebruikelijk dat de gasten dit met elkaar regelen. Zorg er daarom voor dat de kosten niet te hoog oplopen, want er moet ook nog wat overblijven voor de baby shower cadeautjes.

Babyshower spelletjes

Wat gaan jullie doen tijdens de babyshower? Uitgebreid vragen hoe het gaat met de zwangere vriendin natuurlijk, maar wat staat er verder nog op het programma? Uiteraard eten jullie verrukkelijke baby shower taartjes en verrassen jullie de zwangere met een aantal leuke cadeaus. Nog op zoek naar andere ideeën? Het is erg leuk om met elkaar een aantal spelletjes te doen. Wat vind je bijvoorbeeld van:

 • Luier ruiken. Een heel aantal luiers zijn voorzien van allerlei geurtjes zoals chocolade, baby olie, ontbijtkoek of vanille. Raden maar.
 • Babynaam raden. Dit is een ontzettend leuk spel om te doen. En wellicht help je de aanstaande ouders er ook nog mee. Je hebt hiervoor een notitieboekje nodig en iedere gast van de babyshower schrijft een leuke naam in het boekje met daarbij een uitleg waarom je voor deze naam kiest. Wellicht draagt de baby straks de door jou uitgekozen naam!
 • Rompertjes versieren. Koop een aantal witte rompertjes en textielstiften. Iedere deelnemer van de baby shower mag de creativiteit helemaal los laten gaan. Versier het rompertje en verras de zwangere met een aantal originele rompertjes.
 • Babyfles drinken. Geef iedereen die aanwezig is op de baby shower een grote babyfles en vul deze met melk, sap of water. Iedereen begint tegelijk te drinken en wie heeft de fles als eerste helemaal leeg?

Babyshower cadeautjes

Wat geef je nu eigenlijk als geschenk tijdens een baby shower? Niet al te moeilijk, denk je wellicht. Babykleertjes doen het bijvoorbeeld altijd goed. Misschien is het ook leuk om eens te kiezen voor een heel origineel geschenk. Babykleren krijgt je vriendin, collega of zus ook vast en zeker tijdens de kraamdagen. Wat is nu echt leuk om mee te nemen naar een baby shower?

 • Nijntje lichtslinger. Dit cadeau is enorm leuk om te geven tijdens de baby shower. De slinger kan worden opgehangen op de babykamer en kan, naast decoratie, ook dienen als nachtlampje voor de kleine. De slinger is 3 meter lang en een groot voordeel is dat de lampjes niet warm worden. Hij kan tijdens de babyshower alvast uitgeprobeerd worden als feestverlichting.
 • Een schattig geel eendje als badthermometer.
 • Nijntje kleerhanger.
 • Babyfoon.
 • Serviesset. De borden, de beker en het bestek zijn voorzien van een grappige afbeelding van Dikkie Dik.
 • Digitale spaarpot. Grote kans dat er tijdens het kraamfeest al geld wordt gegeven voor het kleine jongetje of meisje. Het is leuk om dit geld direct in een spaarpot te doen. Door middel van deze handige digitale pot weet je direct hoeveel het spaartegoed bedraagt. De spaarpot herkent iedere munt die je erin gooit.
 • Stoomkoker. Willen jullie iets meer geld besteden aan een cadeau op de baby shower, dan is dit een leuk idee. De aanstaande moeder zal straks ontzettend druk zijn met voeden, troosten en vieze luiers verschonen. Wat zal deze handige stoomkoker dan goed van pas komen.

We hopen dat je inspiratie krijgt van al deze baby shower ideeën, maak er een onvergetelijk feest van!

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.