Zorg extra goed voor de koeien

Koeien hebben een goede verzorging nodig, dit is erg belangrijk voor de gezondheid en voor de melk. Als je koeien hebt wil je natuurlijk wel dat je veel melk krijgt, maar dit gebeurd niet als ze zich niet op hun gemak voelen. om de koe te verzorgen heb je verschillende producten die je kan gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld een koeborsten of een voerkoeler. En koeborstel is voor de verzorging van de koe en het zorgt voor comfort. Het is een grote borsten die begint met draaien als het wordt aangeraakt. De borstel gaat dan in alle richtingen draaien, dit gebeurd op een soepele en vrije manier. De borstel gaat boven en over/langs het lichaam van de koe. Maar wat zijn nou de voordelen hiervan? De belangrijkste voordelen van een koeborstel zijn:

  • meer melk
  • de koe wordt rustig en schoon
  • energiebesparend

Alle plekken van de koe wordt schoon en dat is natuurlijk erg fijn als verzorgende. De koe krijg hierdoor minder last van infecties.
Een voerkoeler is erg handig om het melk dat van de koe komt te koelen, dit gebeurd zodra het melk uit de melk apparaat komt. Het wordt koel door het vee water dat de warme melk verkoeld. Ook voor de koeien is dit erg gunstig, want hun drinkwater is hierdoor lauw en dit vinden ze lekkerder dan ijskoud water. Het is dus een erg handig systeem. Er zijn zeker nog veel meer producten die je kan gebruiken bij de stal. Je kan altijd even een kijkje nemen om de site van www.wijsmanhandelenadvies.nl. Hier geven ze advies over verschillende producten erg handig natuurlijk bij het aankopen van stal producten. Als boer wil je natuurlijk het beste voor de dieren en ze moeten zich goed voelen in de stal, hier zijn soms wat extra hulpmiddelen erg handig.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.