Zelf een website maken

Een website maken is niet gemakkelijk. Tenminste, als je deze zelf deels wilt gaan programmeren. Voor een beginner zal het veel werk zijn. Voordat je überhaupt iets online kunt zetten heb je een goede domeinnaam nodig. Als je geld wilt verdienen op het internet is het bijvoorbeeld belangrijk om goed na te denken over een domeinnaam. Ook wanneer je potentiële klanten over wilt halen om jouw dienst af te nemen is een goede domeinnaam geen overbodige luxe.

Domeinnaam vrij?

Je kijkt eerst naar de naam de naam van de website. Als het van belang is dat de website goed moet scoren in Google en andere zoekmachines is het handig als je een domeinnaam kiest die je dienst, product of hobby zo goed als mogelijk beschrijft. Zoekmachines hechten hier meer waarde aan. Tenminste, dit was zo in het verleden. Hoeveel waarde zoekmachines hier nu op dit moment aan hechten is niet helemaal duidelijk.

Het is vooral handig dat de domeinnaam die je wilt kiezen vrij is. Dat is vrij essentieel bij het domeinnaam kopen. Is de domeinnaam niet beschikbaar, dan zul je moeten kijken naar alternatieven en soms is het een lange zoektocht vooraleer je je ideale domeinnaam hebt gevonden. Dit komt omdat er al zoveel miljoenen domeinnamen zijn geregistreerd. En dan hebben we het nog slechts over Nederland. Laat dus staan wereldwijd. Veel goede domeinnamen zijn al geregistreerd en om te kijken of een domeinnaam vrij is, kun je kijken bij diverse webhost bedrijven die hiervoor een handige tool hebben.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.