Winnaar van de Houten Medaille 2015!

De Houten Medaille . De te gekke award die wordt toegediend lopende de show geboomte en vakmanschap ging vanmiddag naar Houtbouw Neede , een nieuwbakken systeem van houtskeletbouw op basis van doorgeboorde houtdragers die verticaal worden neergezet en onderling worden samengevoegd met gebruikmaking van van ijzeren verbindingselementen die functioneren als afstandshouder en ook het werken van alle individuele massieve gebint ondersteunen .

De klassieke houtconstructiebouw , ook zadeldakconstructie bouw hetend,bouwt verder op het idee van blokhutten , waarbij rechtstandige dragers evenwijdig aan de horizon op elkaar worden geplaatst , net zoals bij het metselen . Deze manier is beter voor het milieu dan traditioneel gebouwde behuizingen en massiever dan houten gebinten bouw , maar het heeft een fors bezwaar : door de onvaste natheid gaan de dragers verkleinen en uitzetten , hoofdzakelijk de Eerste paar maanden . Dat is niet goed voor de vochtigheidsgraad en de kwaliteit van het stelsel .

Door de de moderne houtskeletbouw kunnen enthousiastelingen van houtschakelbouwmethode nu op een eenvoudige en toch hoog kaliber een wijze alles bewerkstelligen : startende en aanzienlijke verbouwingen , weelderige en commerciële panden , alleenstaande verblijven en rijwoningen , en tussenvloeren en daken. Het nieuwerwetse arbeid is beter hanteerbaar , makkelijk en buitengewoon eenvoudig , en toch staat het absoluut voor geriefelijkheid, degelijkheid en infrequente energieverbruik .

Deze Het nieuwe bestaat uit massieve balken van behoorlijker esdoornhout die vanaf 146 mm op maat gemaakt

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.