Werken met een digitaal tachograaf

Sinds 1 mei 2006 is het verplicht gesteld in alle EU-lidstaten om een digitaal tachograaf te hebben in het voertuig van de bus- of vrachtwagenchauffeurs. Op deze manier is het mogelijk de uren bij te houden die de chauffeur achter elkaar rijdt, om zo zeker te weten dat hij of zij niet te lang rijdt en voldoende rust neemt. Het is van groot belang dat beiden wordt bijgehouden, om zo de veiligheid van deze persoon en andere weggebruikers te kunnen garanderen. Oververmoeidheid kan leiden tot ongelukken op de weg, dat wil niemand.

Wapen je tegen fraude

De digitale tachograaf heeft bovendien nog meer functies welke voor jou als ondernemer van belang zijn. Zo is het niet mogelijk om te frauderen met een digitale tachograaf, deze zal direct aangeven wanneer dit gepoogd is. Bestuurders van een voertuig zullen op deze manier altijd in topvorm zijn, te lang rijden en oververmoeid raken is niet langer mogelijk.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over de digitale tachograaf van Global Road Systems, welke je snel en gemakkelijk in al je vrachtwagens kunt plaatsen? Of heb je al een beslissing genomen en wil je direct een bestelling plaatsen? Ga voor beide situaties naar de website waar je zowel meer informatie kunt vinden als een bestelling kunt plaatsen!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.