Wenst u een nieuwe laptop computer te kopen?

Meestal krijg ik de vraag van mensen, “waarop moet ik letten als ik een nieuwe laptop computer kopen wil”? En ook of men al dan niet beter een tablet of een laptop computer dient te kopen.

Laptop kopen

Op deze tweede vraag kan ik kort en bondig zijn. Als het enige wat u van plan bent te doen met uw laptop is het surfen op internet, youtube filmpjes bekijken of mails bekijken, dan bent u inderdaad beter af met een tablet, dit voornamelijk omdat een tablet over het algemeen nog mobieler is dan een laptop. Maar wanneer u ook van plan bent foto- of videobewerking te doen, tekstverwerking of presentaties maken, dan bent u uiteraard beter af met het kopen van een laptop computer. In dit artikel geef ik de drie belangrijkste punten weer waarop u in deze tijd dient te letten wanneer u wenst over te gaan tot de aankoop van een nieuwe laptop.

  • Neem een laptop met een minimum van 4 GB RAM-geheugen.

Heden-ten-dage is het ten zeerste aangeraden om een laptop te nemen die voorzien is van een minimum van 4 GB RAM-geheugen. Hier en daar zal je laptops te koop zien aan bodemprijzen, die dan ook voorzien zijn met slechts 2 GB RAM-geheugen. In deze tijd is dit verre van genoeg, en zal uw computer dan ook totaal niet vlot en aangenaam werken.

  • Overweeg een SSD

SSD’s zijn momenteel over het algemeen nog een heel stuk duurder dan traditionele harde schijven, maar het is toch het overwegen waard wanneer uw budget rond de € 700 ligt voor een nieuwe laptop. Overweeg of uw grote hoeveelheden opslagruimte nodig heeft, of dat u eventueel zou rondkomen met 120 GB, maar dan supersnelle opslag. Niet alleen het opslaan van bestanden gaat veel vlugger, maar ook het opstarten van de computer, openen van programma’s laden van games,… kortom alles gaat veel sneller en bijgevolg is het werken op de nieuwe laptop op deze manier veel aangenamer.

  •  De processor is niet van levensgroot belang

Momenteel zijn zelfs de traagste processors ruim snel genoeg om de alledaagse taken probleemloos op te nemen. Besteedt enkel meer aandacht aan een zwaardere processor wanneer u van plan bent specifieke zware rendersoftware of heavy-duty games wenst te draaien. Wanneer u enkel maar surft op internet, basis foto en videobewerking wenst te doen of simpele games te spelen volstaat elke mid-range processor ruimschoots.

In dit artikel heb ik kort wat informatie gegeven voor wanneer u het idee “ik wil een nieuwe laptop computer kopen” heeft maar totaal niet weet in welke richting te zoeken, laat staan hoe zwaar hij dient te zijn.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.