Wat kan u doen als uw computer muis plots niet meer werkt?

In dit artikel beschrijf ik kort wat u allemaal kunt uitproberen wanneer uw muis plots niet meer werkt. Dit kan zeer vervelend zijn wanneer dit voorvalt. Tenzij u werkt op een laptop met een ingebouwde muis, zit je op een gewone desktop vast zonder muis.

Muis

Er zijn vele redenen waarom uw muis plots stopt met werken, maar gelukkig zijn de meeste van soorten defecten gemakkelijk te verhelpen. Hierbij volgen enkele tips wanneer dit probleem voorvalt.

Eerste keer dat u de muis gebruikt

Als het de eerste keer is dat u een nieuwe muis gebruikt, en u merkt dat hij niet deftig werkt, dan is het misschien mogelijk dat u een driver dient te downloaden. In dit geval kijkt u best eens op de website van de ontwikkelaar en controleert u eens of de specifieke muis al dan niet een driver nodig heeft. Meestal kunt u deze drivers gratis downloaden.

De batterij

Probeer de batterij te vervangen indien het een draadloze muis betreft. De meeste muizen gebruiken standaard formaat batterijen dewelke u in elke deftige supermarkt kan kopen. Zorg er ook zeker voor dat uw batterijen correct geplaatst zijn zoals aangegeven in de muis.

Versleten

Als u uw muis reeds zeer lang gebruikt kan het zijn dat hij simpelweg versleten is. In het geval dat hij niet meer deftig reageert wanneer u klikt, bestaan er oplossingen voor. Dit kan u makkelijk terugvinden als u even googlet. In dit geval is het niet aangewezen om uw muis naar uw computer hersteller te dragen voor een reparatie, omdat dit zeker niet kosten effectief is. Als het echt te erg is kunt u beter een nieuwe muis aanschaffen.

Het oppervlak waarop u werkt

Heeft u het oppervlak waarop u gewoonlijk werkt veranderd? Oudere muizen werken meestal niet zo goed op blinkende oppervlakten zoals glas en dergelijke. De gemakkelijkste oplossing hiervoor is gebruik maken van een muismatje.

De usb poort

Een ander probleem van een niet werkende muis kan zijn dat de usb poort in uw computer defect is. De makkelijkste oplossing hiervoor is uw muis uit de usb poort te trekken en hem in een andere vrije poort te steken.

Kuisen

Wanneer u merkt dat uw muis niet zo vlot meer reageert wanneer u ermee beweegt, kan zijn dat het oog van de laser vervuild is, simpelweg eens afstoffen kan wonderen doen.

Wanneer u na het proberen van deze tips nog altijd geen leven in uw computer muis krijgt. Kunt u altijd eens tot bij een computer hersteller komen. Hij kan de muis nakijken en u het best mogelijke advies geven.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.