Wat kan je doen wanneer een bepaalde webpagina niet opent?

U heeft het vast ooit wel eens voor gehad, u bent aan het surfen op internet, tot plots een bepaalde webpagina niet wil openen. Wat dient u dan te doen? Allereerst dient u vooral rustig te blijven en niet onmiddellijk panikeren, laat staan een computer hersteller contacteren. In dit artikel beschrijf ik kort enkele tips die je kan overlopen om te analyseren of het probleem zich ofwel in uw computer, aan uw internetverbinding of aan de website zelf ligt.

Webpagina werkt nietControleer of de betreffende website down is of als het probleem bij u ligt.

Dit kan je gemakkelijk doen aan de hand van een online programma, waarmee je kan kijken of de betreffende website vanaf een andere plaats ook onbeschikbaar is. Dit online programma heet “everyone or just me”, daar typ je de betreffende URL in, op die manier kan je al uitsluiten dat het programma ofwel bij uzelf ofwel bij de website ligt.

Als de website vanaf een andere plaats wel werkt, ga je best over tot het proberen van een andere browser. Er zijn verschillende browsers die je eens kan proberen, enkele voorbeelden zijn: Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome.

Zorg er ook zeker voor dat uw browsers de betreffende website niet blokkeren.

Wanneer geen enkele van bovenstaande tips soelaas bieden, kan het in dit geval toch aangewezen zijn dat u eens contact opneemt met een ervaren computer hersteller. Het kan zijn dat uw computer geïnfecteerd is met een virus of bepaalde malware, dan kan een grondig onderhoud van uw computer zorgen voor verbetering.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.