Wat is poedercoaten?

Poedercoating wordt steeds een van de meest gewilde oppervlak afwerkingstechnieken nu een dag . De definitie van poedercoating is het proces van het toepassen van droge verf op een rol . In vergelijking met het normale nat lakken , de vaste stoffen in suspensie in een vloeibare drager , die moeten verdampen voordat de vaste verflaag wordt geproduceerd .

Terwijl vloeibare afwerkingen bevatten oplosmiddelen die verontreinigende stoffen bekend als vluchtige organische stoffen ( VOS ) hebben , poedercoatings bevat geen oplosmiddelen en laat verwaarloosbare hoeveelheden , indien aanwezig, van VOS in de atmosfeer , vandaar waardoor de noodzaak voor dure vervuiling regelapparatuur. Bovendien kunnen de meeste poedercoating overspray die niet voldoen aan het deel teruggevonden en hergebruikt , waardoor er geen afval in vloeibare afwerksystemen .

Met geen VOS , kan de lucht die wordt gebruikt om het poeder spuitcabine uitputten direct worden teruggevoerd in de plant , waardoor de kosten van de make – up lucht verwarming of koeling . Energie wordt ook opgeslagen met de uithardingsovens . Oplosmiddelhoudende coatings moeten verwarmen en uitlaat enorme hoeveelheden lucht te zorgen dat de dampen van oplosmiddelen niet een potentieel explosieve niveau te bereiken , maar de uitlaat eisen in poedercoating ovens zijn lager .

Grotere efficiëntie wordt bereikt doordat poedercoating vereist geen droging of flash – off rechterlijk delen kunnen dichter bij elkaar worden gerekt op een poeder rack of transportband , en meer onderdelen kunnen worden bekleed . Poedercoating loopt niet , druppelen , of verzakken , en dit resulteert in aanzienlijk lagere tarieven af te wijzen .

Poedercoating biedt een aantrekkelijke en duurzame afwerking , biedt uitstekende weerstand tegen corrosie , hitte , impact en slijtage .

Het poeder wordt met een elektrostatisch spuitpistool deel dat is geaard .

Voordat het poeder naar het pistool is gefluïdiseerd wat betekent ” de individuele korrels van poeder te scheiden en de elektrostatische lading die kan worden toegepast op het poeder en door dit te doen , zal het poeder gemakkelijk stromen naar het pistool verbeteren .

Omdat de poederdeeltjes elektrostatisch zijn geladen , het poeder wraps naar de achterkant van het onderdeel . Door het verzamelen van het poeder en gefilterd , kan de efficiëntie van de werkwijze worden verhoogd tot bijna 100 % materiaalgebruik . Om de eindlaag de poedercoating items in een oven geplaatst en verhit tot temperaturen die variëren 320-410 graden C. De specifieke gebruikte poeder bepalen de benodigde temperatuur te verkrijgen .

Waarom poedercoaten?

De keuze van kleuren en afwerkingen zijn eindeloos zolang de poedercoating fabrikanten aanbieden . Poedercoating produceert een hoge specificatie coating die hard , hard en slijtvast .

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.