Wat doet een lean consultant?

Een lean consultant is bij een bedrijf betrokken bij diverse processen. De voornaamste taak van een lean consultant is het verzinnen van oplossingen om er zo voor te zorgen dat een organisatie effectiever kan werken. Een lean consultant neemt de diverse bedrijfsprocessen onder de loep en analyseert of bepaalde processen beter kunnen en waar juist de knelpunten zitten. Op basis van de analyses die worden gedaan zal de lean consultant met oplossingen komen. Dit zal alleen maar goed zijn voor een bedrijf, want een bedrijf zal zo als geheel beter werken en kan zo een klant beter van dienst zijn.

De consultant zal ook met aanbevelingen komen om de organisatie effectiever te laten werken. Het kan daardoor zijn dat bepaalde processen of stappen die onnodig worden geacht binnen het bedrijf verdwijnen. Niet voor alle medewerker is dat fijn, omdat zo mensen hun baan kunnen verliezen. Voor het bedrijf is het daarentegen goed, want zo zal de winst alleen maar toenemen.

Wanneer de aanbevelingen in de praktijk worden gebracht, kan een lean consultant ondersteuning bieden bij de implementatie. Als er nieuwe werkprocessen worden ingevoerd, is het natuurlijk belangrijk dat de lean consultant hier ook bij betrokken is, want mogelijkerwijs wordt een nieuw werkproces niet goed geïmplementeerd en kan men van voor af aan beginnen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.