Wat betaal je nou echt voor het goedkoopste telefoon abonnement?

Sim Only Today een nieuwe Sim Only vergelijk website van 247 Internet Marketing deed onderzoek naar de kosten van de goedkoopste abonnementen. Wie is er nu eigenlijk echt de goedkoopste? Doordat iedere telecom maatschappij een andere propositie heeft is het lastig te bepalen wie er nou echt de goedkoopste is. Sim Only Today deed uitgebreid onderzoek en vergelijk alle ‘goedkoopste’ Sim Only abonnementen van Nederland.

Het onderzoek was opgedeeld in twee delen. Het eerste deel onderzocht bij welke aanbieder je het goedkoopst uit bent wanneer je alleen wilt bellen. Het tweede deel heeft de goedkoopste totaal oplossingen (onbeperkt bellen, sms + Internet) met elkaar vergeleken.

Het goedkoopst bellen

Uit het onderzoek komt naar voren dat goedkoop en niet te veel bellen duur wordt door de aansluit kosten die door providers in rekening gebracht wordt. Omdat Tele2 voor zover duidelijk werd in het onderzoek nooit aansluit kosten in rekening brengt ben je bij hen het goedkoopst uit als je een klein abonnement wil en per minuut niet te veel wilt betalen. Op de tweede plaats stond Telfort. De laatste plaats was voor KPN het verschil tussen KPN en Tele2 was 0,12ct per minuut. In perspectief betekent dit dat KPN meer dan 5 keer duurder is dan de goedkoopste aanbieder.

Onbeperkt bellen + internetten

In opkomst is nu onbeperkt bellen. Met de voorvechter van onbeperkt bellen en Internet Robin Mobile is er behoorlijk wat rumoer in de markt. Qua prijs is Robin Mobile ook de goedkoopste wanneer je een abonnement afsluit en zij geven bovendien, samen met Choozze, de enigste aanbieders ook onbeperkt internet. De overige aanbieders hebben we vergeleken met 1000MB. Youfone komt hierbij op een mooie tweede plaats.

Wanneer wordt een Onbeperkt abonnement interessant?

Door de verzamelde data te combineren is er nog een conclusie getrokken. De gemiddelde belkosten zijn in de vergeleken abonnementen €0,08 per minuut. Het omslag punt voor een onbeperkt abonnement is hiermee in kaart te brengen. De gemiddelde kosten van 1000MB dataverkeer ligt rond de €10,- haal dit af van de gemiddelde kosten van een onbeperkt bel/sms abonnement €35,78 – €10 = €25,78.

Wanneer je dus meer dan 323 minuten per maand belt ( €25,78 / €0,08 ) kan het vaak al voordeliger zijn om een onbeperkt abonnement af te sluiten.

Dit bericht is geplaatst in Mobiel en Telecom. Bookmark de permalink.