Waarom tennis ook jouw ideale sport is

Tennis is de tweede meest beoefende sport in ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan, en dat heeft zo zijn redenen ook: iedereen kan leren tennissen, het is een flexibele sport, is goed voor de gezondheid en het lichaam en geschikt voor alle leeftijden.

Iedereen kan het leren: Of je nu een toptalent of een beginner bent, iedereen kan veel plezier beleven aan tennis. Je kan recreatief spelen of als je je skills eens wilt beproeven, zijn er competities en toernooien op alle niveaus.

Flexibel: Tennis is flexibel omdat je helemaal zelf kan kiezen hoe vaak je het wil beoefenen. Sta je elke dag op de tennisbaan of speel je graag in het weekend? Speel je graag ’s morgens om de dag te starten of ’s avonds om te ontspannen? Alles is mogelijk.

Goed voor de gezondheid: het is bewezen dat tennissers een lager lichaamsvetpercentage hebben en dus slanker zijn. Tennis is goed voor het cholesterolgehalte in het bloed en een lage bloeddruk, zo hebben tennissers op middelbare zelfs 55% minder kans op hart- en vaatziekten. Tennis is ook goed voor sterke botten. Botten die belast worden, worden net sterker en tennis belast botten in het onder- en bovenlichaam en de romp. Dit geldt voor zowel jonge tennissers als voor mensen die pas op een latere leeftijd starten. Bovendien zorgt tennis ook nog eens voor minder stress en door intensieve lichaamsbeweging worden meer cellen aangemaakt in de hippocampus, een gebied verantwoordelik voor leren en het geheugen. Zo zorgt tennis ook voor een betere mentale en emotionele gezondheid.

Gezellig: naast al deze voordelen is tennis ook nog eens heel gezellig. Je kan tegen vrienden spelen en vrienden maken in je vereniging. Veel verenigingen organiseren ook regelmatig activiteiten en samenkomsten.

Pak dus je tennisracket en je tennischoenen heren en dames, want tennis is de ideale sport voor iedereen!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Sport en Spel. Bookmark de permalink.