Waarom je auto naar de autosloperij brengen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je auto naar de autosloperij Delft moet brengen. De meest voorkomende reden is dat je auto total loss verklaard wordt. Wel is het zo dat het dan een schade auto is en geen sloopauto. Een auto wordt doorgaans na een ongeluk total loss verklaard als deze grotendeels beschadigd is geraakt, waardoor het logischerwijs niet veilig is om op de openbare weg te rijden. Vaak is het zelfs onmogelijk, want soms is er een deel van de auto compleet kapot.

Eisen aan een auto
Een goede bruikbare sloopauto Dordrecht moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. Deze moet bijvoorbeeld werkende voorlichten en achterlichten hebben. De remmen moet werken, je moet kunnen schakelen, de handrem moet werk en zo zijn er nog vele tientallen eisen waaraan een auto moet voldoen. De mensen die in bezit zijn van een auto, zullen jaarlijks hun auto APK moeten keuren. Tenminste, wanneer het gaat om een iets oudere auto. Tijdens een APK keuring wordt er gekeken of een auto wel aan de wettelijke eisen voldoet.

Wanneer dit niet het geval is, zullen onderdelen die ontbreken of onderdelen die mankementen vertonen gerepareerd of vervangen moeten worden. De meeste mensen zullen een auto niet repareren, wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de economische dagwaarde van de auto. Meestal wordt deze auto dan naar een autosloperij gebracht. Men spreekt dan van een sloopauto. Een autosloperij zal je dan een vergoeding geven voor de sloopauto. Dit afhankelijk van de staat van de auto.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.